Щатски трейлър на „Let the Sunshine In” на Клер Дени с Жулиет Бинош

от на 2018-02-24
 

Докато очакваме първата реклама на фантастичния англоезичен дебют на Клер ДениHigh Life”, получаваме нов трейлър от предишния проект на френската режисьорка-ветеран – „Let the Sunshine In” (Un beau soleil intérieur / Bright Sunshine In), който все още не сме имали възможност да гледаме. Филмът дебютира преди близо една година на фестивала в Кан, а сега му предстои премиера на американска почва и по този повод получаваме нов трейлър, който не се различава кой знае колко от предишния, но пък е на английски.

Let the Sunshine In” е адаптация по мотиви от философската творба на Ролан Бартес „A Lover’s Discourse: Fragments” и проследява Изабел, разведена жена на средна възраст, която не успява да открие любовта, въпреки множеството кандидати, които се „изсипват пред вратата ѝ“. В ролята на Изабел е любимата ни Жулиет Бинош, a компания ѝ правят Ксавие Бовоа, Филип Катрин и Жерар Депардийо.

Изглежда като глуповата комедия, но дори и официалният синопсис на филма ни убеждава, че това, което на хартия звучи като стандартна романтична комедия, в ръцете на майстор режисьор като Дени е трансформирано в проницателен и трогателен поглед към дълбоките тайни на любовта. Принципно всеки друг път бихме се усъмнили в подобни твърдения, но в случая имаме вяра, най-вече заради Клер Дени, и с  удоволствие ще гледаме филма, още повече, че темата за търсенето на Любовта ни е интересна.

Вижте и един френски постер.

плакат

Режисьор на „Let the Sunshine In” (Un beau soleil intérieur / Bright Sunshine In) е Клер Дени („Chocolat“, „Bastards“, „The Intruder“, „White Material“), която е и сценарист наравно с Кристин Анго, по мотиви от „A Lover’s Discourse: Fragments” на Ролан Бартес. В ролите са Жулиет Бинош, Ксавие Бовоа, Филип Катрин, Жерар Депардийо, Жозиен Баласко, Валерия Бруни Тедески, Никола Дювошел и др.

Щатската премиера е 27 април.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте