the rain netflix trailer

След като ни зарадваха изключително много с прекрасния „Dark“ (който наскоро беше одобрен за втори сезон), за 2018 г. Netflix са ни подготвили нов оригинален, изключително обещаващ, фантастичен европейски сериал – датският „The Rain“, дело на Яник Таи Мошолт („Borgen“, „Follow the Money“), Есбен Тофт Якобсен („The Great Bear“, „Beyond Beyond“) и Кристиян Поталиво („The Pig“, „The New Tenants“, „Long Story Short“).

В „The Rain“ светът – такъв, какъвто го познаваме – е свършил. Шест години, след като вирус убива почти всички хора в Скандинавия, брат и сестра от Дания търсят безопасно място за живот. Водени от дневника на баща си, посветен на вируса и опасностите на този нов свят, двамата се присъединяват към група оцелели младежи в опасно пътешествие през страната. Изправени пред смъртоносни препятствия, те трябва бързо да осъзнаят, че най-голямата опасност идва не отвън, а отвътре.

А защо сериалът се казва „The Rain“? Вижте в първия тийзър, който ще ви даде известна представа.

Изглежда прекрасно! И тук, както и при рекламите на „Dark“, в кадрите откриваме много познати жанрови тропи и се сещаме за редица известни произведения, но и тук очакваме това да е само повърхностна прилика и самият сериал да ни предложи нещо по-дълбоко и различно. Очаквания, базирани на това, което знаем за историята и което виждаме като визия, и най-вече на това, че „The Rain“ е датска продукция, а скандинавците имат съвсем различна чувствителност и поглед към жанра. Нямаме търпение да видим какво се е получило.

Ето какво споделя за сериала един от създателите му, Яник Таи Мошолт:

Цивилизацията е много нестабилна. Тя е тънък слой, разпрострян върху хиляди години борба за оцеляване. И сега, след внезапен проблясък на вдъхновение, хората вярваме, че държим всичко под контрол. Искам да разбера дали това е истина. Какво остава от нас, когато цивилизацията изчезне в миг. Как оцеляваме? Дали се връщаме обратно към животните или ще се представим на висота, настоявайки да върнем човечността в един нехуманен свят. Толкова съм развълнуван да правя това шоу с Netflix и Miso Film и не бих могъл да съм по-доволен от актьорския състав. Нямам търпение да ги поставя в постапокалиптична Скандинавия, където правите линии на цивилизования Север са разбити и неконтролируемата природа е завзела всичко.

В добавка вижте няколко снимки от сериала, а след тях ще откриете и малко по-подробен синопсис:

20170707_8696.ARW first-trailer-rain-img03-20180225

В „The Rain“ светът – такъв, какъвто го познаваме – е свършил. Шест години, след като вирус убива почти всички хора в Скандинавия, брат и сестра от Дания се присъединяват към група оцелели младежи, които се опитват да разберат дали някъде другаде не съществува нов свят. Всички те се надяват, че бащата на брата и сестрата е някъде там и има отговори. Освободени от правилата на цивилизованото общество, всеки от младите членове на групата има свободата да бъде такъв, какъвто поиска, но всички те се борят с вътрешното си аз и с факта, че дори и в постапокалиптичния свят има любов, ревност, порастване и всички останали проблеми, за които са смятали, че са оставили зад гърба си, след края на света, който са познавали.

Създатели на „The Rain“ са Яник Таи Мошолт („Borgen“, „Follow the Money“), Есбен Тофт Якобсен („The Great Bear“, „Beyond Beyond“) и Кристиян Поталиво („The Pig“, „The New Tenants“, „Long Story Short“). Сценарист е Яник Таи Мошолт, който е и продуцент наравно с Кристиян Поталиво. В ролите са Алба Аугуст, Лукас Лингаард Тонесен, Ларс Симонсен, Анджела Бундалович, Микел Бо Фолсгаард , Сони Линдберг, Лукса Локен, Джесика Динидж и др.

Премиерата е предвидена за пролетта на 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Много любопитно, eвала на Netflix! „Dark“ беше чук, очаквам и този да е интересен. Кога ли и ние ще направим нещо подобно? :/