Тийзър трейлър на „Lost in Space“ на Netflix

от на 2018-02-22
 

От Netflix смело се отиват в космоса, където… вече е стъпвал човешки крак. Вероятно знаете (отразявали сме го в новините), че стрийминг гигантът готви високобюджетна реинкарнация на класическия научнофантастичен сериал на Ървин Алън от 60-те години на ХХ в. – „Lost in Space” („Изгубени в космоса”).

Новата версия е дело на сценарното дуо Мат Сазама и Бърк Шарплес („Дракула: Неразказан”, „Последният ловец на вещици”) и Зак Естрин („Prison Break”), който влиза в ролята на шоурънър. Действието се развива 30 години напред в бъдещето, когато космическата колонизация е реалност и също както оригиналния сериал, се фокусира върху семейство Робинсън. Те са сред малцината избрани да отидат и да създадат по-добър свят на нова планета, но се озовават извън първоначално зададения курс, „заседнали” на светлинни години разстояние от крайната им цел и трябва да се борят с предизвикателствата на чуждоземната среда и собствените си страхове и отношения.

Вчера Netflix представиха първата реклама на новия сериал, която обяви предстоящата премиерна дата – 13 април. Става дума за класически тийзър, говорещ за човешкия дух и адаптивност, благодарение на които сме оцелели пред лицето на безброй предизвикателства и които са в основата на оптимизма, с който семейство Робинсън тръгват сред звездите в търсене на нов дом.

Както се казва, „so far, so good“. Таим надежди за този сериал, но ще излъжем, ако кажем, че имаме кой знае колко големи очаквания. Първо, защото не смятаме, че оригиналът е нещо специално, а (поне засега) не изглежда тази версия да предлага нещо по-различно, освен технически по-добра и излъскана визия, и второ, защото още помним последния трагичен опит да се възкреси поредицата с филма „Изгубени в космоса” на Стивън Хопкинс с Уилям Хърт и Гари Олдман. Стискаме палци обаче да се изненадаме приятно.

В очакване сме да видим качествен трейлър, а докато това се случи, възможност да видим действителни кадри от „Lost in Space” ни дава поредица от снимки, на които виждаме и двамата допълнителни човека, които (също като в оригинала) се присъединяват към семейство Робинсън. За съжаление, Робот го няма все още, само го чуваме. И като казахме чуваме, радваме се, че в трейлъра присъства, макар и силно префасонирана, оригиналната основна тема на сериала, дело на Джон Уилямс. Да, същият Джон Уилямс – старичък е човекът, спор няма.

lost-in-space-reboot-robinson-family-toby-stephens lost-in-space-reboot-image lost-in-space-reboot-will-robinson lost-in-space-molly-parker lost-in-space-reboot-cast lost-in-space-will-robinson-netflix lost-in-space-netflix-image lost-in-space-netflix-img11-20180222

Още веднъж, „Lost in Space” („Изгубени в космоса”) е дело на сценаристите Мат Сазама и Бърк Шарплес („Дракула: Неразказан”, „Последният ловец на вещици”). Шоурънур е Зак Естрин („Prison Break”), а режисьор на няколко от 10-те епизода ще бъде Нийл Маршъл („Игра на тронове”, „The Descent”). В ролите са Тоби Стивънс (Джон), Моли Паркър (Моурийн), Тайлър Ръсел (Джуди), Мина Съндуол (Пени), Максуел Дженкинс (Уил), Дон Уест (Игнасио Серико), Паркър Поузи (д-р Смит) и Раза Джефри (Виктор).

Премиерата е 13 април.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте