Първи поглед към Робърт Патинсън в „High Life” на Клер Дени

от на 2018-02-20
 
клер дени

Клер Дени

Изключително щастливи сме от факта, че след известни спънки още в самото начало на продукцията, очакваният с голям интерес фантастичен англоезичен дебют на френската режисьорка-ветеран Клер Дени („Chocolat“, „Bastards“, „Let the Sunshine In“) „High Life” все пак се осъществи и (освен ако не стане нещо непредвидено) скоро ще може да бъде видян на екран.

High Life” е по сценарий на Дени, Жан-Пол Фаржо, Джеф Кокс и Ник Лейрд (някои източници посочват и Зейди Смит) и това, което знаехме за филма, е, че разказва за група престъпници, които се съгласяват да заменят присъдите си с участие в правителствена мисия (най-вероятно с фатален край) към центъра на черна дупка, като задачата им е да намерят алтернативни източници на енергия и да участват в експеримент за възпроизвеждане на хора. Сега обаче научаваме допълнителни подробности за историята, а именно, че във фокуса на филма са отношенията на баща и неговата дъщеря:

Дълбокият космос. Отвъд нашата слънчева система. Монте и неговата дъщеря Уилоу живеят в пълна изолация на борда на космически кораб. Самотен човек, чиято стриктна самодисциплина е защита срещу сексуални желания – собствените му и тези на другите, Монте е станал баща против волята си. Неговата сперма е използвана, за да оплоди Бойс – младата жена, която ражда Уилоу. Те са членове на екипаж от затворници: космически престъпници, осъдени на смърт. Опитни зайчета, изпратени на мисия до най-близката до Земята черна дупка. Сега са останали само Монте и Уилоу. И Монте е променен. Чрез дъщеря си, той за първи път изпитва всепоглъщаща любов. Уилоу пораства и става младо момиче, а след това и млада жена. Сами, но заедно, баща и дъщеря достигат тяхната дестинация – черната дупка, в която време и пространство спират да съществуват.

Това определено поставя „High Life” в малко по-различна светлина – доста по-близко до творчеството на Клер Дени – и това ни радва, тъй като няма да получим поредното Холивудското клише, което изниква в главите ни, когато чуем „престъпници в космоса“. Нямаме търпение да видим трейлър, но засега ще трябва да почакаме и да се задоволим само с първия официален кадър, представена от  THR, на който откриваме изпълняващия ролята на Монте Робърт Патинсън.

робърт патисън в high life

Съвсем скоро, покрай кастинга на Робърт Патинсън в „The Lighthouse“ на Робърт Егърс, за пореден път имахме възможност да коментираме неговия смел и интелигентен избор на роли и участието му в „High Life” е още едно доказателство за същото. Любопитна концепция, творец като Клер Дени… ние също бихме избрали да се включим, само дето не всеки може и точно там е работата. А другите актьори, които са успели, се Миа Гот, Жулиет Бинош, Андре Бенджамин, Ларс Ейдингер, Агата Бъзек, Юън Мичъл, Джеси Рос и Клер Тран.

Със сигурност „High Life” е от филмите, които чакаме с огромно нетърпение – заради жанра, заради концепцията и заради творческия състав, начело с Клер Дени – и се надяваме премиерата му да бъде в рамките на тази година. Но когато и да е тя, междувременно ще сме на линия, за да отразяваме всичко любопитно около рекламната му кампания.

high life

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте