Първа снимка от „The Man Who Killed Don Quixote” на Тери Гилиъм

от на 2018-02-22
 

Вече изразходвахме всичките си „Алелуя, брадър!“ по отношение на „The Man Who Killed Don Quixote” („Човекът, който уби Дон Кихот”) на Тери Гилиъм, когато отбелязахме приключването на снимките, 17 години след провала на първоначалния вариант на филма с Джони Деп и Жан Рошфор (трагедия, документирана в чудесния „Изгубени в Ла Манча”), затова сега ще сме малко по-обрани. Пък и да ви кажем честно, не сме съвсем сигурни, че първият кадър от филма (причината за тази новина) е съвсем официален. Явно песимизмът по отношение на проекта още не ни е напуснал, при все че филмът е готов – като го знаем Гилиъм, ей сега ще се натъкне на проблеми с разпространението.

Снимката от „The Man Who Killed Don Quixote” беше разпространена от режисьора Андреа Корсини , който е попаднал на нея на Европейския филмов пазар. Припомняме, че във финалната си версия във филма в ролите на иконичните Дон Кихот и Санчо Панса влизат Джонатан Прайс и Адам Драйвър. Точно тях виждаме и на първия кадър.

 the man who killed don quixote

Не можем да се отървем от усещането, че лицето на Джонатан Прайс е фотошопнато върху кадър от първата версия на филма, но дори и да не е така, е тъпо да коментираме каквото и да е, само на базата на една кофти снимка. Затова и няма да го правим, а просто ще се порадваме, че „The Man Who Killed Don Quixote” ще го бъде и с кеф ще чакаме официалните материали.

The Man Who Killed Don Quixote” разказва историята на изгубил ума си старец, които е убеден, че е Дон Кихот и взима специалиста по реклама Тоби за своя верен оръженосец Санчо Панса. Двамата поемат на странно пътешествие, скачайки напред назад във времето между настоящия XXI и магическия ХVII в. Постепенно, както самият печално известен рицар, Тоби е погълнат от илюзорния свят и е неспособен да разграничи фантазията от реалността. Историята приключва с емоционален фантасмагоричен финал, в който Тоби „навлича мантията“ на Дон Кихот де ла Манча.

Режисьор на „The Man Who Killed Don Quixote” („Човекът, който уби Дон Кихот”) е Тери Гилъм, който е и сценарист наравно с Тони Грисони, по абсолютната класика на Мигел де Сервантес „Дон Кихот”. В ролите са Джонатан Прайс, Адам Драйвър, Стелан Скарсгард, Олга Куриленко, Джорди Мола, Жуана Рибейро, Роси де Палма, Джейсън Уоткинс и др.

Премиерната дата все още не е известна.

коментари
 
Отговорете »

 
 • TTT
  2018-02-22 at 14:22

  Играл е фотошопът, ама все тая – Гилиъм и Прайс са отново заедно! След всички проблеми с продукцията, все пак най-логичният Дон Кихот – Сам Лаури. Право в емоциите, както се казва, и като дойде време за гледане, ще се леят сълзи :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2018-02-23 at 00:39

  Имам чувството, че тоя филм го чакам цял живот.

  Отговор

Коментирайте