Преди около месец ви представихме първия тийзър на предстоящия – и представящ действителни събития – „Paterno“ на Бари Левинсън, с Ал Пачино в главната роля на изключително успешния треньор по американски футбол Джо Патърно, чиято легендарна кариера в университета в Пенсилвания е помрачена от разкритието, че неговият колега Джери Сандъски години наред е изнасилвал деца. Сега получаваме и пълен, доста по-ясен по отношение на историята трейлър.

Има няколко наистина отвратителни момента в трейлъра – благотворителната организация на Джери Сандъски „The Second Mile“ (hundreds of children… thousands), скандиращите тълпи „We want Joe”, които неслучайно влязоха в американските новини, репликата с децата в басейна. Всичко това може само да ни радва, защото в комбинация с Ал Пачино в главната роля и с Бари Левинсън на режисьорското столче, „Paterno“ може да се окаже наистина интересен, обективен, но и представящ различни гледни точки филм. Точно това ни обеща и Левинсън:

Не се опитвам да накарам зрителите да вземат страна… сами си правите изводи… има моменти, в които може да имате едно мнение, други, когато е съвсем различно.

Също така ни се струва, че и този път Пачино прави една от по-поглъщащите си роли (знаете какво имаме предвид, през последните години понякога е по-скоро в ролята на „Ал Пачино“ отколкото на героя). Кати Бейкър няма да я коментираме, тя си знае работата и тези роли и насън ги умее, но трябва да признаем, че Райли Киоу ни направи впечатление и поне от трейлъра изглежда, че прави добра роля. Съвсем скоро ще разберем дали сме били прави.

paterno-img02-20180224 paterno-img01-20180224

Режисьор на „Paterno“ е Бари Левинсън, по сценарий на Дебора Кейн („Анатомията на Грей“, „Vinyl“) и Джон С. Ричардс („Nurse Betty“). В главните роли са Ал Пачино, Кати Бейкър, Райли Киоу, Грег Грънбърг и Ани Парис.

Премиерата в 7 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *