Нов тийзър на „Ужас” по Дан Симънс с Джаред Харис и Кирън Хайндс

от на 2018-02-10
 

Първите два трейлъра на предстоящата сериализирана екранизация на великолепния роман на Дан Симънс „Ужас“ („The Terror“) ни разочароваха, но не повлияха сериозно на големите очаквания, които имаме към проекта, и все още не сме загубили надежда, че самият сериал ще бъде на висота. Затова и продължаваме да следим рекламната му кампания и (поне засега) да отбелязваме всички новости. А най-новото е един кратък телевизионен спот.

Бяхме си обещали да не гледаме повече трейлъри (хем да не се ядосваме, ако са лоши, хем да не си издадем нещо), но в случая става дума за идеен тийзър, който не издава нищо съществено, а просто загатва за „ужаса“, който се развива на скованата в лед повърхност на Арктическия океан.

В случай, че не знаете, „Ужас“ е художествена интерпретация за съдбата на една от най-известните печални морски експедиции в историята – полярната мисия на сър Джон Франклин, която през 1845-1847 г. изчезва безследно, търсейки легендарния Северозападен проход, съединяващ Атлантическия и Тихия океан.

Чудесно тийзърче! Доста по-ефектно от кофти сглобените трейлъри, които видяхме до момента. Сто пъти повече предпочитаме всички останали реклами до края да са такива – няма нужда от повече.

Неописуем ужас дебне експедицията, предвождана от сър Джон Франклин из ледените пустини на Арктика. Според историческите данни през 1845 г. той и подчинените му смелчаци се отправят из смразяващите простори на Полярния кръг в търсене на легендарния Северозападен проход – морски път, съединяващ Атлантическия и Тихия океан… Ала нито един от 128-те души не се завръща.

Странното им изчезване остава загадка и до днес, но сега мистерията е разплетена от въображението на Дан Симънс – чудовищният му талант, доказан с мащабни творби като „Хиперион”, „Олимп” и „Лешояди”, изплита неустоима комбинация от исторически факти и жанрова фантазия сред безкрайните ледове на една от най-негостоприемните за човека територии на планетата.

Режисьор на „Ужас“ („The Terror“) е Едуард Бърджър („Patrick Melrose“), а сценарият е дело на Дейвид Кажганич („True Story”), който ще е и „шоурънър” наравно със Су Хю („The Killing”). Изпълнителни продуценти на „Ужас” са Ридли Скот, Дейвид У. Зукър, Александра Милчан, Скот Ламбърт и Гаймон Касиди. В ролите са Джаред Харис, Кирън Хайндс, Тобаяс Мензис, Едуард Ашли, Лиъм Гариган, Ронан Рафтъри, Матю МакНълти, Пол Реди, Адам Нагейтъс и др.

Премиерата е 26 март 2018.

коментари
 
Отговорете »

 
 • Ralica
  2018-02-11 at 12:13

  може да е интересен екипът работил по екранизацията не е случаен

  Отговор

 • Ivcho
  2018-02-11 at 13:56

  Дано да се хареса на зрителите за да може някой да обърне внимание и на Хиперион.

  Отговор

  • stealth
   2018-02-11 at 17:24

   syfy-листиците май щяха да правят нещо с Хиперион. Не очаквам нещо повече от лоша пародия.


  • radi
   2018-02-11 at 17:35

   Ако ще е пародия, Nein


Коментирайте