Още под въздействието на изключително добрата новина за предстоящата визита на провокативния американски режисьор Ейбъл Ферара, научаваме, че след „Нелюбов” на Андрей Звягинцев, „Проектът „Флорида” на Шон Бейкър и „Луната на Юпитер” на Корнел Мундруцо, още един филм, очакван от нас огромно нетърпение, ще бъде представен на 22-рото издание на София Филм Фест – сексуалният психотрилър „Другият любовник“ („Double Lover“ / „L’amant double”) на Франсоа Озон.

Трейлъри  и повече информация за филма може да откриете в новините ни до момента, както и в официалното прессъобщение по-долу.

Всички почитатели на един от най-работливите режисьори във френското кино (снимал 18 филма през последните 20 години, между които хитове като „5х2“,  „Басейнът“, „Време за раздяла“, „Осем жени“, „Трофейна съпруга“, „На 17“, „Франц“) и верен на специфичния естетически стил, наложил се във филмите му, вече тръпнат в очакване на широко коментираната киноеротика, която Франсоа Озон предлага в „Другият любовник“.

Филмът събира на екран актьорите Марин Вакт и Жереми Рение, с които Озон работи в „Млади и красиви“ и „Трофейна съпруга“. В актьорския екип на филма са още и Жаклин Бисе, Доминик Реймон, Мириам Бойе.

Историята, определена от ценители като жанрова смес между трилър и драма, разказва за младата, чувстителна жена на име Клои (Марин Вакт), която се влюбва в психоаналитика си Пол (Жереми Рение). След няколко седмици двамата заживяват заедно. Но в един миг тя започва да подозира, че влюбена в близнаци, а режисьорът дава шанс и на зрителите за подобно впечатление. Дали всъщност това усещане за две различни личности, с които пациентката споделя живота и чувствата си, не води до разкриване на две страни на една и съща личност – един психотерапевт не може да няма тайни, скрити в миналото си…

Представен в състезателната програма на фестивала в Кан през 2017 година, новата кинопровокация на Озон вече получи доста противоречиви отзиви, между които и ласкаещи сравнения с шедьоври на режисьори като Дейвид Кроненбърг, Брайън Де Палма и Пол Верховен. „Другият любовник“ ще оправдае очакванията за вълнуващ психотрилър, с подписа на майсторски режисьор. Това ще се случи през март, когато – както всяка година – най-важните филми пристигат в София, нашия „творчески град на киното“!

Очаквайте още изненади в програмата на 22-рия София Филм Фест.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *