Алекс Гарланд споделя за възможна нова екранизация на „Плажът“

от на 2018-02-26
 

Следим кариерата на Алекс Гарланд с огромен интерес от години и трябва да признаем, че сме впечатлени от начина, по който сменя поприща, при това със сериозен успех – писател, сценарист (на оригинални истории и на адаптации по чужд материал), режисьор. Началото беше „Плажът“ („The Beach“) на Дани Бойл, който е по негов роман (адаптираният сценарий е на Джон Ходж), а след това Гарланд написа два оригинални сценария за Бойл („28 Days Later“ и любимият ни „Проектът Sunshine“), адаптира „Never Let Me Go“ по романа на Казуо Ишигуро, написа новия „Dredd“ и реши да се пробва като режисьор, което спокойно можеше да се окаже голяма грешка.

Дебютът му обаче е прекрасният „Ex Machina“, който силно препоръчваме, ако по една или друга причина сте го пропуснали, а сега се готвим за предстоящия „Annihilation“, който пък е екранизация по роман на Джеф Вандърмиър. Гарланд определено не се притеснява да работи с чужд материал и явно все още няма нищо против някой друг да адаптира негови творби, защото от самия него разбираме, че има шанс за нова екранизация на „Плажът“.

плажът 2000

„Плажът“ („The Beach“) на Дани Бойл (2000)

Като част от рекламната кампания на „Annihilation“ Гарланд отговаряше на всевъзможни въпроси на reddit AMA и един от тях беше за нова адаптация на първия му роман. Ето отговора:

Ами, един много талантлив човек в момента работи по евентуална адаптация, така че ми е много интересно какво ще напише.

Да, и на нас ни е доста интересно, защото смятаме, че може да се получи нещо любопитно. Честно казано, филмът на Дани Бойл не ни е нито любим, нито разочарование (ако ви е интересно, нашето мнение може да видите в посветения на екранизацията епизод на „Inglourious Kunts“).

Преди доста време, някъде около 2012 г., научихме, че Fox обмислят ТВ екранизация на „Плажът“, но вероятно този път не става дума за същия проект. За съжаление, засега нищо не е ясно – доколко сигурна е тази нова адаптация, дали ще е за кино или за телевизия, замесен ли е Гарланд и доколко, ще се получи  ли нещо или не… Ще ви държим в течение, ако има някакво развитие, а междувременно ви предлагаме да обърнете внимание на новините ни за „Annihilation“ и на самия филм, когато излезе по Netflix на 12 март (не го чакайте по нашите кина).

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте