The Flash“, подготвяният пълнометражен филм за Бари Алън и неговото алтер-его Светкавицата, се оказа доста проблематичен (както и, струва ни се, абсолютно всичко друго в кино-вселената на DC) и вече няколко години творците, свързани с проекта (сред които Сет Греъм-Смит, Рик Фемюуа и Фил Лорд и Крис Милър), непрекъснато се отказват, я поради творчески различия, я поради някаква друга причина.

От Warner обаче не се предават (дори провалът на „Лигата на справедливостта“, където се запознаваме с образа, изигран от Езра Милър, не може да ги откаже) и продължават да търсят начини за реализирането на проекта. Според Variety и THR най-новият вариант, на който са се спрели, е дуото Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн да напишат и да режисират филма, който ще носи заглавието „Flashpoint“, по името на една от най-интересните комиксови (crossover) истории с участието на Светкавицата.

джон франсис дейли и джонатан голдстийн
Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн

Джон Франсис Дейли и Джонатан Голдстийн са сценаристи на доста успешния „Спайдър-мен: Завръщане у дома“, които чудесно балансираше драма, комедия и екшън, което дава известни надежди за „Flashpoint“, тъй като според нас точно това трябва да се търси в един филм за Светкавицата. За съжаление обаче, предишните сценарни и режисьорски кредити на Дейли и Голдстийн включват лоши филми като „The Incredible Burt Wonderstone“, „Шефове гадняри“ и „Vacation“, което е доста притеснително. Стискаме палци да запазят добрата инерция от „Спайдър-мен“, а дали това ще стане, ще разберем много скоро, тъй като през март предстои най-новият им режисьорски проект – комедията „Game Night“.

Засега няма да коментираме повече, а ще почакаме да видим как се развиват нещата. Стискаме палци да се получат, защото ако след „Лигата на справедливостта“ DC и Warner прецакат емблематична история като „Flashpoint“, не сме сигурни как ще върнат доверието на феновете.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Последния Спайдърмен беше ужасно глупаво-инфантилен филм. Чудя се как може да го харесате.

    1. Меко казано. Аз рядко се чувствам толкова прецакан след като изляза от киното.

  2. Доста избързват с тоя сторилайн, ама айде дано им се получи 🙂

  3. DC и Warner направиха анимация със същото заглавие. Беше се получило много добре и беше доста мрачно … Стискам палци за филма, защото Светкавицата ми е много любим комикс герой…А и нещо за Джон Константин , ако пуснат… 🙂