scorchet-earth-20170102

В първия работен ден на 2018-та година, все още под влияние на всякаквите боклуци, които сме изяли и изпили, сме в настроение и за малко евтинджос за гледане. И по всичко изглежда, че постапокалиптичният уестърн „Scorched Earth“ е филм, който може да задоволи тези ни „нужди“.

Три неща привлякоха вниманието ни към „Scorched Earth“. Първо, става дума за постапокалиптичен уестърн (дето се вика, „you had me at hello”), второ, в главната роля е Джина Карано, която по някакви странни причини харесваме ужасно много, и трето, режисьор е Питър Хoуит, който от изключително обещаващ дебют като („Sliding Doors“ / „Плъзгащи се врати“) стига до подобна евтиния. Но да не изпреварваме събитията, първо вижте за какво става дума във филма, а след това и първия трейлър.

В „Scorched Earth“ Земята е претърпяла екологичен колапс; въздухът е станал опасен за дишане, водата е токсична, а милиарди хора са мъртви. Поколения по-късно човечеството най-накрая е изградило рудиментарно общество в опит да съберат изпепелените от слънцето останки. Атика Гейдж (Джина Карано) е ловец на глави, която получава шанса на живота си: да залови безскрупулен бандит – Елайжа Джаксън. Гейдж се инфилтрира в бандата на Джаксън и всичко върви по план до момента, в който среща държана в робство жена, която ѝ напомня на мъртвата ѝ сестра. Сега, след като лоялността ѝ единствено към себе си е поставена на изпитание, Гейдж научава, че в живота има много повече от оцеляването…

Вижте трейлъра.

Изглежда все едно е сниман в България, с бюджет не по-голям от 2.50 лв. Въпреки жанра, Карано и Джон Хана, който също ни е любимец, бихме си причинили този филм само в ден, в който сме настроение за някой брутален евтинджос. А дори и тогава не сме сигурни, че ще стигнем до него, тъй като и в тази категория са ни се събрали прекалено много заглавия, които искаме да видим.

Повече няма какво да коментираме. За финал вижте един постер.

плакат

Режисьор на „Scorched Earth“ е Питър Хoуит („Плъзгащи се врати“, „Закони на привличането“, „Джони Инглиш“), по сценарий на Кевин Лийсън и Боби Морт. В ролите са Джина Карано, Джон Хана, Райън Робинс, Стефани Бенет, Алиша Нютън, Нейтън Мичъл, Патрик Гилмор и др.

Премиерата е 2 февруари 2018.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *