Преди известно време с изненада открихме, че докато сме блеели някъде, под носа ни са спретнали римейк на една от 80-арските martial art класики „Kickboxer” с Жан-Клод Ван Дам. Не много изненадващо обаче, филмът, озаглавен „Kickboxer: Vengeance”, не получи добри отзиви, но въпреки това бързо-бързо (още преди да достигне до по-широка публика) бе одобрен за продължение – „Kickboxer: Retaliation”, който вече си има и първи трейлър.

Алън Моузи и Жан-Клод Ван Дам се завръщат като главния герой Кърт Слоун и учителя Дюранд, а компания им правят някогашните звезди (всеки в своята област) Кристоф Ламбер и Майк Тайсън, а в ролята на основния злодей е Планината от „Игра на тронове“ – Хафтор Юлиус Бьорнсон.

Действието на „Kickboxer: Retaliation” ни отвежда една година, след като MMA шампионът Кърт Слоун (Моузи) отмъщава за убийството на брат си. Той се е заклел никога повече да не се връща в Тайланд, но докато се подготвя за двубой за титлата, е отвлечен, върнат в страната и хвърлен в затвора от влиятелен гангстер (Кристоф Ламбер). Единственият му изход към свободата е да се изправи в двубой срещу двуметров, 180-килограмов, натъпкан с най-модерни, подобряващи представянето стимуланти „звяр“ на име Монгкут (Бьорнсон). За да се измъкне жив, Кърт трябва да премине през най-тежката си тренировка до момента с помощта на легендарния учител Дюранд (Ван Дам) и своя другар от затвора Бригс (Тайсън)….

Тук всичко е ясно, така че без коментар. Феновете на жанра могат и да се изкефят – една-две от „тупалките“ не изглеждат лошо. Същите тези фенове вероятно ще се радват да научат също, че вече се подготвя и трети филм, носещ работното заглавие „Kickboxer: Armageddon“.

Вижте и новия постер на филма.

плакат

Режисьор и сценарист на „Kickboxer: Retaliation” е Димитри Логотетис („Cheyenne ”, „Body Shot”, „Wings of the Dragon”), а в ролите са Алън Моузи, Жан-Клод Ван Дам, Майк Тайсън, Кристоф Ламбер, Хафтор Юлиус Бьорнсон, Сара Малакул Лейн, Сам Медина и др.

Филмът ще е достъпен On Demand от 26 януари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments