Когато си на 13, обикновено нямаш голяма яснота какво искаш от живота, нито можеш да предположиш накъде ще те отвее вятъра, какво ще учиш, дали скоро ще се уталожат тийнейджърските вълнения, но… това не се отнася за младежите в кинобизнеса. Влезеш ли в „голямата игра” – трябва да я играеш, независимо от възрастта, защото иначе машината може да те смачка и изплюе като непотребна вещ. За щастие Мили Боби Браун, или Eleven от „Stranger Things”, си е научила урока. 13-годишната актриса се е наела да продуцира поредица за сестрата на Шерлок и Майкрофт Холмс – Енола, посветена на тийнейджърските й години – времето, в което изненадващо се разкриват заложбите й да бъде изключително способен детектив. Договорът е сключен с Legendary, както споделят колегите от Deadline, а какво точно ще означава „филмова поредица” – предстои да узнаем подробности.

В основата на този проект са книгите, предназначени за младежка аудитория на Нанси Спрингър „Enola Holmes Mysteries” – те са номинирани за наградата „Edgar”, започнали са да излизат през 2006 година, когато се появява „The Case of the Missing Marquess”, и са общо шест на брой. Ясно е, че ще видим Мили Боби Браун в ролята на Енола, а продуцентските ангажименти тя ще реализира чрез своята компания PCMA Productions, като от страна на Legendary продуценти ще бъдат Алекс Гарсия и Али Мендес. Компанията вече има работни отношения с младата Браун, която ще участва в техния филм „Godzilla: King of the Monsters” с премиера през 2019 на режисьора Майкъл Дохърти. Също следващата година се очаква по Netflix и третия сезон на превърналия се в култ сериал „Stranger Things”.

Много харесваме целия екип младежи в поредиците на братята Дъфър и се радваме, че Мили получава все по-интересни предложения за работа. Ще й стискаме палци да поеме път, който да не я изведе в задънена улица, както – добре знаем – това често се е случвало с деца-актьори през годините. Любопитни сме за още подробности по този проект и със сигурност ще следим за ъпдейти.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *