След успеха на „Камшичен удар” и „La La LandДеймиън Шазел се превърна в един от най-желаните млади режисьори света, като самият Уилям Фридкин открито заяви, че това момче е бъдещето на киното. Затова и не е изненадващо, че докато чакаме трейлър на предстоящата биографична драма „First Man”, посветена на Нийл Армстронг (отново с участието на Райън Гослинг), бъдещите проекти на Шазел започват да се трупат.

Вече писахме за телевизионния мюзикъл „The Eddy”, който тогава все още си търсеше дом и сега е ясно, че ще бъде разработен за Netflix. Припомняме ви, че историята ще се завърти покрай собственика и оркестъра в съвременната мултикултурна атмосфера на парижки клуб. Шазел ще режисира два от епизодите, но сценарият е дело на Джак Торн. Днес обаче научихме за друг телевизионен проект, който ще се случи под шапката на разрастващия се гигант Apple, които тепърва пускат пипала в развлекателния бизнес като платформа за сериали.

Ангажиментът на Деймиън Шазел ще бъде доста по-голям, защото в този случай ще напише и ще режисира всички епизоди, което звучи страхотно, предвид това колко добре му се получиха нещата в проектите, където е имал пълен творчески контрол. Все още няма яснота за какво ще бъде историята, но се знае, че Шазел ще работи отново с продуцентите Джордан Хоровиц (който взе участие в куриозното връчване на „Оскар” миналата година) и Фред Бърджър.

Стискаме палци на Шазел да има здраве и нерви да се справи с всички проекти, с които се е захванал, колкото до експанзията на Apple, интересно ни е как ще се впишат в ландшафта, измежду акулите Netflix и Amazon.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *