Трейлър и промо-визии от „Altered Carbon“ по Ричард Морган с Джоел Кинеман

от на 2018-01-12
 

Your body’s not who you are!

След един кратък тийзър и любопитен поглед зад кулисите, Netflix най-накрая представят и пълен трейлър на най-новия си, изключително обещаващ фантастичен сериал „Altered Carbon“, създаден по наградения с „Филип К. Дик“ киберпънк-noir роман на Ричард Морган (публикуван у нас под изключително глупавото и осакатяващо смисловата поанта заглавие „Суперкомандос“), част от поредицата за антигероя Такеши Ковач.

Припомняме, че действието на „Altered Carbon“ се развива 300 години напред в бъдещето, когато човечеството е открило технология за пренасяне на съзнанието от едно тяло в друго, което прави хората (или поне тези, които могат да си позволят нови тела) практически безсмъртни. Когато „неприлично богатият“, живял стотици години бизнесмен Лорън Банкрофт (Джеймс Пюърфой) е убит, той наема Такеши Ковач (Джоел Кинеман), „междузвезден воин“ с дългогодишна служба като емисар на ООН, чието съзнание е било затворено „в лед“ в продължение на столетия, да разреши случая.

Противно на очакванията, новият пълен трейлър не представя повече подробности за сюжета от тези, изложени по-горе, а залага предимно на визуалната презентация и екшъна. За нас това не е проблем, но ни се струваше, че ще е добре (за тези, които търсят нещо повече от футуристичен екшън) да се загатнат част от идеите, залегнали в историята, както и да се запознаем по-добре с някои от останалите важни герои.

Да видим колко бързо можете да кажете „Блейд Рънър“. Да, несъмнено има огромна прилика (която е напълно разбираемо) с фантастичния нео-noir шедьовър на Филип К. Дик и двата филма на Ридли Скот и Дени Вилньов, но това не ни притеснява особено. Романът на Ричард Морган предлага достатъчно различия в идейно отношение, които го правят свеж и оригинален (доколкото е възможно това) и ако сериалът „Altered Carbon“ не се отдалечава кой знае колко от първоизточника си, смятаме, че ни очаква нещо максимално отдалечено от някаква „wannabe“ имитация.

Вижте по-подробния официален синопсис на българското издание на романа, а веднага след това и няколко промо-визии, които в първия момент ни заприличаха на някакви агитационни постери на вегански протест.

През 26 век човечеството се е разселило из галактиката, пренасяйки върху студената арена на космоса своите религии и расови различия. Често избухват малки мръсни войни, но Протекторатът на ООН държи с желязна хватка новите светове, благодарение на елитните си ударни части – Емисарският корпус.

Междувременно технологията вече е дала онова, което религията не може да гарантира; когато съзнанието ти може да бъде съхранено в мозъчна приставка и прехвърлено в ново тяло, дори смъртта не е нещо повече от дребно неудобство. Стига да можеш да си позволиш ново тяло…

Бившият емисар на ООН Такеши Ковач е бил убиван и друг път; такива са рисковете на неговата професия, но последната му смърт е особено жестока. Прехвърлен на много светлинни години от своята планета, презареден в ново тяло в Сан Франциско на Старата Земя и хвърлен в центъра на конспирация, която е ужасяваща дори според стандартите на едно общество, забравило да цени живота, той скоро осъзнава, че куршумът, забит в гърдите му на Харлановия свят, е само началото на сериозните му проблеми…

alteredcarbon_blkfemale_vertical-core_rgb_us 28581 28580 28579

В творческия екип на „Altered Carbon“ („Суперкомандос“) се включват и Лита Калогридис („Злокобен остров“, „Alita: Battle Angel”), която изпълнява ролята на продуцент и главен сценарист, режисьорът Мигел Сапочник, известен с два от най-запомнящите се епизода от „Игра на тронове“ – „Battle of the Bastards” и „The Winds of Winter”, както и Джеймс Вандербилд и Дейвид Елисън като изпълнителни продуценти. В ролите са Джоел Кинеман, Джеймс Пюърфой, Рене Елиз Голдсбери, Марта Хигареда, Ато Есандох, Кристин Лиман, Крис Конър, Уил Юн Лий, Дичен Лакман и др.

Премиерата на десетте епизода на „Altered Carbon“ („Суперкомандос“) е на 2 февруари 2018.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте