Сам Рейми не е режисирал филм от 2013, когато по-скоро ни разочарова с „Oz the Great and Powerful“, и оттогава явно се е съсредоточил в работата за малкия екран – разбирайте „Ash vs Evil Dead“, както и в търсене на следващия си кинопроект. Отбелязахме няколко възможности, сред които са обещаващият „Bermuda Triangle“ и „World War 3“ за Warner Bros., но сега Variety твърдят, че с най-голям шанс да бъде следващият му режисьорски проект е екранизацията на „The Kingkiller Chronicle“.

Вече сме писали за „The Kingkiller Chronicle“, когато научихме, че Лин-Мануел Миранда (който е суперфен на книгите на Патрик Ротфус) работи по проекта, включващ поредица филми, тв сериал и видео игра. По едно време се говореше само за сериал, но сега отново се споменават различните медии и според първоначалната информация Сам Рейми – ако преговорите с Lionsgate приключат успешно – ще режисира първия от серията филми „The Name of the Wind“, а Миранда все още е изпълнителен продуцент (наричан още „creative producer“) и ще напише музиката и песните за целия проект.

Трябва да признаем, че комбинацията от мащабно фентъзи, Лин-Мануел Миранда и Сам Рейми ни звучи много любопитно и единственото, което ни притеснява, е дали плановете за няколко филма, сериал и игри не са прекалено амбициозни. Да се надяваме, че крайният резултат няма да пострада от това. А за всички, които не са чели книгите на Патрик Ротфус, издадени у нас от „Прозорец“ със заглавията „Името на вятъра“ и „Страхът на мъдреца“, ето официалния синопсис на първия роман.

Това е историята на живота на надарения с много таланти млад мъж на име Квоте, който се превръща в най-могъщия магьосник на света. Воден от негово име, разказът ни отвежда към детството му, прекарано с трупа пътуващи артисти, през годините като сирак, оцеляващ във враждебен и престъпен град, до обучението му в легендарно училище за магьосници и живота му на беглец след убийството на един крал.

„Името на вятъра“ е постижение без конкуренция в съвременната литература, сътворено от писател с безспорен талант на разказвач. Шедьовър, който ще изпрати читателя в тялото и мисълта на магьосника, ще го вкара дълбоко в механиката на магическото.

Честно казано, „The Kingkiller Chronicle“ ни звучи доста рисковано, но и с доста потенциал да стане нещо наистина качествено и развлекателно. Да се надяваме, че Рейми и Lionsgate ще се споразумеят по-скоро и работата по проекта ще се ускори. С малко късмет скоро може да пишем и за кастинг идеи.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *