За по-постоянните ни читатели едва ли е новина, че сме фенове на Саймън Пег и Ник Фрост – поотделно, заедно и най-вече в комбинация с Едгар Райт зад камерата. Този път Райт не присъства в уравнението, но не можем да пропуснем да отбележим чудесната новина, че Пег и Фрост подготвят нов  сериал, наречен „Truth Seekers“.

Две десетилетия след любимия ни „Spaced“, „Cornetto“  трилогията на Райт и „Пол“, на който са сценаристи, двамата имат няколко предстоящи съвместни проекта, а сега и току-що обявеният сериал, който ще е хорър комедия с епизоди по половин час за екип от трима души, които разследват паранормални явления. Очаква се всеки епизод да е посветен на различен инцидент във така популярния „monster-of-the-week“ формат.

Truth Seekers“ ще е дело на продуцентската компания на Пег и Фрост Stolen Picture, за чиито бъдещи проекти ще научите малко повече по-долу, а ако проектът ви звучи познато, не се изненадвайте – вече сме го споменавали, но тогава все още не знаехме никакви подробности. Първо обаче да научим малко повече за предстоящия сериал от самите му създатели. Ето какво казва Пег:

Всеки епизод ще е приключение, евентуално обитавана къща или нещо подобно. Ще започне като много скормна идея, малък бизнес за тези хора, но в последствие ще се разрастне и ще стане нещо по-глобално. Мистерията на непознатото е език, който всеки разбира. „Shaun of the Dead“ беше много ограничена история в Лондон, но някак успя да достигне хора по целия свят, защото всички знаят езика на зомби филмите.

Уейн Гарви, президент на международните продукции в Sony Pictures Television, споделя защо компанията подрепя Stolen Picture:

Въпреки че са много британски като чувство за хумор и поглед към света, те създават заглавия, които са хит по целия свят. Независимо дали като актьори, сценаристи, продуценти или дори режисьори, те имат фенове по целия свят и истински поддръжници във Великобритания.

Stolen Picture вече приключиха снимките първия си кинофилм – „Slaughterhouse Rulez“, хорър комедия с Пег, Фрост, Майкъл Шийн и Ейса Бътърфийлд, която се очаква тази есен, и трябва да признаем, че нямаме търпение за някой трейлър. Сред бъдещите им проекти е и филм за застаряващо дуо, вече извън светлините на прожекторите и разделени от години, които решават отново да работят заедно. Ето малко информация и за този проект, отново от Пег:

Искаме да е като пиеса за двама актьори и с много малък бюджет. От много време имаме тази идея, ще напишем основата и ще импровизираме. Ще стане нещо много по-свободно отколкото когато работим с Едгар… когато всеки преход е изключително прецизен.

Ник Фрост допълва:

Аз предпочитам да имаме много по-малко пари, да направим филм или сериал и наистина да се забавляваме, вместо да има милиони процеси и хора, които не познаваш и чието творчество не уважаваш.

Честно казано, за нас е отлична новина, че двамата имат толкова съвместни проекти – кой от тях ще се случи и кога точно няма чак толкова голямо значение, стига да е по-скоро. Ще ви държим в течение с развитието на всички тези проекти и се надяваме следващата ни новина да е вече с някой трейлър или поне тийзър. Ако не за „Truth Seekers“, то поне за „Slaughterhouse Rulez“.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *