Доста сме изостанали с инфото, ако наистина не е ставало въпрос, че Ноа Хоули, създател и шоурънър на „Fargo” и „Legion”, има желание за дебютира в голямото кино с проект на име „Бледа синя точица” („Pale Blue Dot”), като изрично обръщаме внимание, че историята няма нищо общо с прекрасната книга на любимия ни Карл Сейгън. За филма на Хоули се заговори преди година, когато Рийз Уидърспун имаше желание да влезе в главната роля – на астронавт, чиято психика се променя след завръщането й на Земята, приключила успешно важна мисия в космоса. Героинята буквално се разпада при новата си среща с ежедневието, но не това е уплашило авантюристичната Рийз, известна с поемането на доста сериозни предизвикателства – тя просто е трябвало да „разчисти” графика си за втори сезон на „Big Little Lies”.

Според Variety в момента има сериозна възможност да се развижат нещата около проекта на Хоули, защото са започнали разговори с носителката на „Оскар“ Натали Портман, която да поеме „овакантената” роля. И тъй като сме свидетели на доста различни нейни превъплъщения през годините, няма да имаме нищо против да я видим и в подобна научна фантастика – знаем, че опитът е от значение в подобни случаи, а именно него Порман има в изобилие. Пък и току-що е приключила научнофантастичния хорър-трилър „Annihilation” на Алекс Гарланд – не е ли съвсем логично да се захване (отново) с фантастика?!

Сценаристи на проекта са Брайън К. Браун (един от продуцентите на „Legion”) и Елиът ДиДжузепи. Кога точно предстои да се снима филма – това все още не е ясно. Хоули в момента е в „производствена фаза” на втори сезон на „Legion”, като FX наскоро съобщиха, че може да очакваме и следващ сезон на „Fargo”, начело с Хоули някога през 2019 година. И ако той отново се снима през зимата, това ще осигури на дебютанта в „голямото” кино доста голяма дупка във времето през лятото. Но дали това ще стигне за снимачен период – това само твроците, замесени в конкретната „завера” могат да споделят.

Междувременно Ноа Хоули работи и по „Doctor Doom” – проект за Fox, но поради Disney-промените, които се очакват, бъдещето му е несигурно. С две думи – по-добре е да заложи на научната фантастика, за да дебютира по-сигурно (и най-вече – скоро). Да видим как ще се развият нещата…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *