Altered Carbon“ е поредният фантастичен сериал на Netflix, който си отбелязахме в списъка със задължителни. Той е създаден по наградения с „Филип К. Дик“ киберпънк роман на Ричард Морган (публикуван у нас под името „Суперкомандос“), чието действие се развива 300 години напред в бъдещето, когато човечеството е открило технология за пренасяне на съзнанието от едно тяло в друго, което прави хората (или поне тези, които могат да си позволят нови тела) практически безсмъртни.

В центъра на историята е Такеши Ковач (Джоел Кинеман), „междузвезден воин“ с дългогодишна служба като емисар на ООН, чието съзнание е било затворено „в лед“ в продължение на столетия, който е нает от „неприлично богатия“, живял стотици години бизнесмен Лорън Банкрофт (Джеймс Пюърфой), за да разследва убийството му.

Преди няколко седмици бяхме приятно изненадани от обещаващ тийзър трейлър, а сега е ред за нов поглед към света на „Altered Carbon“, който идва под формата на кратък featurette. Вижте.

Откриваме известни разлики с кинигата на Морган, която четем в момента (неин официален синопсис може да откриете по-долу), но това не ни притеснява. Важното е, че това, което виждаме, ни харесва. Както вече споделихме миналия път, „Altered Carbon“ изглежда като сериал, правен точно като за нас, и стискаме палци за успех, за да може да видим повече подобни проекти.

Припомняме, че в творческия екип на сериала се включват и Лита Калогридис („Злокобен остров“, „Alita: Battle Angel”), която изпълнява ролята на продуцент и главен сценарист, режисьорът Мигел Сапочник, известен с два от най-запомнящите се епизода от „Игра на тронове“ – „Battle of the Bastards” и „The Winds of Winter”, както и Джеймс Вандербилд и Дейвид Елисън като изпълнителни продуценти.

Ето и споменатия официален синопсис на българското издание на романа:

През 26 век човечеството се е разселило из галактиката, пренасяйки върху студената арена на космоса своите религии и расови различия. Често избухват малки мръсни войни, но Протекторатът на ООН държи с желязна хватка новите светове, благодарение на елитните си ударни части – Емисарският корпус.

Междувременно технологията вече е дала онова, което религията не може да гарантира; когато съзнанието ти може да бъде съхранено в мозъчна приставка и прехвърлено в ново тяло, дори смъртта не е нещо повече от дребно неудобство. Стига да можеш да си позволиш ново тяло…

Бившият емисар на ООН Такеши Ковач е бил убиван и друг път; такива са рисковете на неговата професия, но последната му смърт е особено жестока. Прехвърлен на много светлинни години от своята планета, презареден в ново тяло в Сан Франциско на Старата Земя и хвърлен в центъра на конспирация, която е ужасяваща дори според стандартите на едно общество, забравило да цени живота, той скоро осъзнава, че куршумът, забит в гърдите му на Харлановия свят, е само началото на сериозните му проблеми…

Премиерата на десетте епизода на „Altered Carbon“ („Суперкомандос“) е на 2 февруари 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. За много години! За нова година си пожелавам това да се случи адски добро!