Няма не искам, няма недей! Когато плановете ти за рибут на поредица се провалят на всяко едно ниво, не се отказваш, а се връщаш на „чертожната дъска“ и почваш да мислиш за нов начин, по който да окепазиш нещата и допълнително да очерниш завета на една класика. Това явно е мотото на MGM и Едуард Нюмайър, които след провала на новия „Робокоп“, имат идея за нов филм от поредицата, който да пренебрегне продълженията и рибута и да бъде директно продължение на оригиналния филм на Пол Верховен.

В интервю за Zeitgeist Magazine Едуард Нюмайър, който в случай, че не знаете, е сценарист както на „Робокоп“ на Верховен, така и на римейка на Хосе Падиля, споделя „поверителната информация“ за подготвяния нов филм.

Не би трябвало да споделяме много. Има няколко филма за Робокоп и скорошния римейк и мога да кажа, че този ще е нещо като завръщане към стария „Робокоп“, който всички обичаме. Ще започнем от там и ще продължим напред. Така че е наистина продължение на първия филм. В моята глава. Малко повечко „old school“.

Браво на човека. Както се казва, ако ни даваха по един лев всеки път, когато чуехме подобно изказване, сега щяхме да имаме… към 36 лева. Не, сериозно, толкова пъти сме го чували, че ни е писнало до немай-къде. Но съществуването на филми като „Лудия Макс: Пътят на яростта“ илюстрира, че нещата могат да се случат и то как, и затова винаги имаме надежда. Пък и последният „Робокоп“ беше тъп, но не и болезнена малоумщина, така че с малко усилие и завръщащата се 80-арска естетика… Мечти!

На този етап няма да коментираме повече. Ще поживеем и ще видим какво ще се случи, а ако има развитие, разбира се, че ще се включваме с по-важните неща.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments