Вин Дизел заменя Джарет Лето като Bloodshot

от на 2018-01-09
 

Отдавна не ни беше попадала информация за „бързия и яростен“ Вин Дизел, който така чаровно си играе на Грут в „Пазители на Галактиката”. Но ето, че според The Wrap той е на път да добави още една комиксова поредица във филмографията си – в момента актьорът е в преговори със Sony Pictures за главната роля в екранизация, посветена на Bloodshot – комикс-герой, за когото разказват Valiant. Още през 2015 година Sony обявиха, че подписват договор с издателството, за да реализират поне пет филма, които включват героите Bloodshot и Harbinger.

Историята на Bloodshot проследява Анджело Мортали, убиец за мафията, който влиза в програма за защита на свидетели. Предаден от недоброжелатели, той става част от таен експеримент, целта на който е да се създаде съвършената, универсална машина за убиване – спомените му са премахнати и му се инжектират микроскопични компютри, които го превръщат в сила, която не може да бъде спряна. Мортали се опитва да открие кой всъщност е той, а междувременно попилява и мафията, и полицията.

Подобно описание звучи напълно като предложение, на което мистър Дизел не би могъл да устои – ще са нужни напомпани мускули, изпънати жили и надали влизането в образ ще изисква прекалено много мисловни операции, важното е да си е направил разтяганията, набиранията, опорите и точния брой вдигания от лежанка – и ще стане супер-готов за Bloodshot. Както преди няколко месеца не бяхме сигурни, че Джарет Лето е подходящ за тази роля (не като да не е правил и много по-шантави превъплъщения), така сега сме убедени, че този герой сякаш е създаден, за да бъде изигран от Вин Дизел.

Планът е да се подготви адаптация с възрастово ограничение на зрителите (R), която „ще бъде повлияна естетически от концептуалните блокбъстъри от края на 80-те години” – като „Robocop”, „Terminator” и „Total Recall”. Да живее носталгията! Сценарият на филма е възложен на Ерик Хейсерер („Arrival”), а негов режисьор ще бъде Дейв Уилсън, партньор на режисьора на „Deadpool” Тим Милър в тяхното „Blur Studios”. Начинанието продуцира Нийл Мориц, който носи същата отговорност и за „Fast and Furious”, върху чиято девета (!) част Universal все още умуват – вероятно Джъстин Лин ще се завърне да си довърши каквото е започнал, а премиерната дата на поредното надбягване с коли е предвидена през април 2020. Междувременно се подготвя и „spinoff”, който трябва да излезе преди „епизода”, и в него мускули ще размятат Скалата и Джейсън Стейтъм…

От своя страна Вин Дизел се е нагърбил и с идеята да „възроди” своите „хХх”, като вероятно може да се очаква четвърта част, при все провала на „xXx: The Return of Xander Cage”. По неизвестни причини актьорът е доста харесван (съдейки по международния боксофис на филмите, в които участва) от публиката в различни държави, затова е съвсем обяснимо, че Sony искат да си го „дръпнат” за Bloodshot, особено след като искат да правят поредица… Разберем ли още подробности – ще споделим!

 

коментари
 
Отговорете »

 
 • Stefan St
  2018-01-09 at 11:46

  Bloodshot е с коса. Притеснява ме дали Вин Дизел ще може да изпълни това превъплъщение…

  Отговор

  • penzata
   2018-01-09 at 15:28

   Във Find Me Guilty показа не само, че може да изпълни подобно „превъплъщение“, но и че може да играе.


 • Касабов
  2018-01-09 at 11:49

  Лето бая щеше да се загроби с тая роля.

  Отговор

Коментирайте