Netflix официално одобриха втори сезон на отличния „Dark“

от на 2017-12-24
 

Ако още не сте гледали „Dark“, съветваме ви бързо да поправите тази грешка – първия сезон от 10 отлични епизода можете да гледате по Netflix и сме сигурни, че няма начин човек с вкус към доброто кино да не бъде грабнат още от първия епизод. И молим ви, стига сравнения със „Stranger Things“, двата сериала нямат много общо и са чудесни по съвсем различни причини. „Dark“ е изцяло немски сериал, чието действие се развива в малък немски град и в няколко различни времеви периода, свързани помежду си не само от семейни, но и свръхестествени линии.

Силно препоръчваме сериала и сме особено доволни от новината, която Netflix ни подариха за предстоящите празници – „Dark“ официално е одобрен за втори сезон. За съжаление, в момента няма никаква допълнителна информация – нито кога да го очакваме, нито как и накъде ще продължи историята, нито дори потвърждение, че отново става дума за десет епизода (но това е 100% сигурно, така че го приемаме за даденост). За сметка на тази липса на подробности, всички замесени имат какво да кажат по темата…

Кели Люгенбийл, вицепрезидент на „International Originals“ за Netflix сподели:

Когато за първи път чухме за „Dark“, много бързо осъзнахме, че не сме виждали нищо подобно досега – нито в Германия, нито другаде по света. „Dark“ е доказателство, че страхотният разказ не подлежи на географски граници. Развълнувани сме, че зрителите ни по целия свят са грабнати от загадъчния свят на Винден и сега ще могат да видят как продължава историята.

Създателите на „Dark“ Баран Бо Одар и Янте Фрисе допълват:

Изумени сме от реакциите и сме безкрайно щастливи, че историята ни има такъв успех сред световната публика. Зрителите са запленени от тайните на нашите герои и с удоволствие разнищват различните пъзели, които историята им предлага. За нас, като шоурънъри, е сбъдната мечта да потеглим на следващото си пътешествие. И феновете могат да са сигурни, че сме подготвили много изненади за втория сезон на „Dark“.

Продуцентът Квирин Берг пък държи да благодари на всички замесени:

Янте Фрисе, Баран Бо Одар, прекрасните ни актьори и фантастичният ни екип вложиха невероятно количество енергия в превръщането на „Dark“ в уникален и грабващ сериал. Благодарности за всички, които бяха с нас, и искаме да благодарим на Netflix за тяхното доверие и страхотното сътрудничество. Невероятно щастливи сме, че „Dark“ имаше такъв успех в Германия и по света и сме развълнувани от бързото решение на Netflix да продължим с втори сезон. Нямаме търпение да продължим историята!

И ние нямаме търпение да научим повече за предстоящия сезон, но имайки предвид, че премиерата на първите епизоди беше декември 2017, вероятно ще трябва доста да почакаме.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-12-24 at 19:44

  Нито „Stranger Things“ , нито Дарк съм гледал. Има време , не трябва да се бърза

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-12-25 at 01:37

  Наистина е трудно да се прецени кой сериал е по-добър: „Дарк“ или „Стрейнджъра“. Сюжетните сходства са очевидни, но стилово и като развитие на герои, драми, конфликти двата проекта са по-скоро на противоположни полюси.

  Отговор

 • Аматьор
  2017-12-25 at 17:31

  Къде ви е ревюто, а и новините, или по-скоро обратното, за Babylon Berlin?

  Отговор

Коментирайте