space-race-20171217

Връщането към отминали години и глобални световни проблеми винаги е било благоприятна посока за търсене на вдъхновение. Дали ще са нови филми, поредици или други творчески забежки – няма значение, важното е да има свеж поток на идеи. Според Deadline подобно „развдижване” се случва в Apple, които са поръчали на Роналд Д. Мур („Battlestar Galactica”, „Philip K. Dick’s Electric Dreams”) да започва работа по поредица, в основата на която е разработена от него нова драматична идея – какво би станало, ако глобалната космическа надпревара не беше приключила със Студената война?

За всички, които не знаят какво означават тези определения: става дума за определен период от историята на ХХ век, в който най-бързо развиващите се в технологично отношение държави – Съединените Щати и СССР, са си мерели… постиженията в проучванията на Космоса. Това съревнование започва почти веднага след края на Втората световна война и естествено изтлява след падането на Берлинската стена и „желязната завеса” в края на 80-те години. В космическата надпревара се включват всички изследвания, изкуствени спътници, изстрелване на ракети, включително и с космонавти, стъпвания на Луната и какво ли още не… Вероятно в подготвяната поредица Мур ще разчита на неизбежните фантастични елементи, съчетани със сериозни политически инсинуации. Сигурни сме, че най-малкото ще бъде забавно, а до известна степен – и поучително, защо пък не?

Роналд Д. Мур е работил по създаването на тази поредица заедно с изпълнителните продуценти на „ФаргоМат Волпърт и Бен Недиви, като продуценти са Sony Pictures Television и компанията на Мур – Tail Ship Productions. Той самият има във филмографията си заглавия като „Star Trek: The Next Generation”, „Star Trek: Voyager”, „Star Trek: Deep Space Nine”, „Caprica”, „Carnivàle” и „Outlander”. Драматичната поредица, посветена на „космическата надпревара”, е трета оригинална продукция, поръчана от Apple – другите са драма за сутрешен пояс зрители, в която участват Дженифър Анистън и Рийз Уидърспуун, като двете са и в ролята на изпълнителни продуценти, както и рибуута на поредицата на Стивън Спилбърг „Amazing Stories”, поръчан на създателя на „Hannibal” Брайън Фулър.

С „отвличането” на Зак Ван Амбърг и Джейми Ерлихт от екипа на Sony Television, Apple са си поставили за цел да бъде създадена оригинална програмна схема за технологичния гигант. Да видим докъде ще стигнат с великите си творчески планове…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *