bulgarian_sitd

През 1996 един младеж от Швеция – Ханс-Оке Лиля – страстен почитател на Стивън Кинг, създава уебсайта „Библиотеката на Лиля“. 20 години след създаването на библиотеката, главният библиотекар Лиля идва в София по покана на издателство „Плеяда“ (Pleiad Publishers) за представянето на сборника „Сияние в мрака“, съставен от самия него.

Отначало „Библиотеката на Лиля“ публикува само информация от други източници, но постепенно започва да добавя свои коментари и рецензии. Днес сайтът е сред най-посещаваните уебстраници за Стивън Кинг, харесван е и от запалените почитатели, и от онези, които тепърва откриват магията на този автор. Причината? Искате ли да научите последните новини от света на Стивън Кинг? Да прочететемнения за филмите по негови книги? Да разберете какво мислят феновете? Влезте в „Библиотеката на Лиля“, Верни читатели от цял свят, и ще получите всичко това, дори много повече. Защото Ханс-Оке Лиля не само рецензира книгите, разказите и филмите, а интервюира по телефона, по имейла и на живо най-значимите личности в света на Краля, включително самия него.

По повод двайсетгодишния юбилей на „Библиотеката на Лиля“ Ханс-Оке създава антологията „Сияние в мрака“, съдържаща 12 разказа от 13 автори. Самият Лиля разказва:

Шест от дванайсетте разказа ще прочетете за първи път в настоящата антология, а някои дори са написани специално за нея. Останалите шест са били помествани само в списания, ето защо е твърде възможно да ги виждате за първи път.

А в специално видеообръщение към българските си читатели той допълва:

Надявам се, че вече сте си купили книгата, защото на 6 януари ще бъде в България, за да ви дам автографи!

Срещата с Лиля ще бъде в „Хеликон-Витоша“ на 6 януари 2018 г. от 11 ч. и се очертава да бъде най-голямото събиране на почитатели на Стивън Кинг в България досега!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *