MV5BMjU4NzE0NTQxNl5BMl5BanBnXkFtZTgwNjcwMjE0NDM@._V1_SY1000_CR0,0,1502,1000_AL_

Един от умните ходове на Disney в цялостната стратегия за развитие на най-различни проекти е възлагането им на режисьори с характерен почерк. В случая с „Лешникотрошачката и четирите кралства” („The Nutcracker and the Four Realms”) сме обнадеждени от ангажимента на Ласе Халстрьом към проекта и умилително-очаровани от избора на Макензи Фой за главната роля. Девойката има потенциал да изглежда самата миловидна и невинна любознателност и сме почти сигурни, че много момиченца в невръстна детска възраст ще се захласнат по нея като нова „принцеса” на Disney.

Миналата седмица хвърлихме първи поглед към самата нея и Захарната фея на Кийра Найтли, сега е време за първи тийзър-трейлър на филма.

Колкото и да не ни допада всяко „оживяване” на класическите приказни истории, това е тенденция, която сериозно се налага от Disney, а бюджетите и размахът, с които се работи по проектите, са наистина внушителни. Логичното обяснение е, че колкото и „захаросана” нова версия да извадят на екран, хората ще отидат да я видят на кино и ще генерират приходи – това е всъщност най-най-важният аргумент в „творческите планове” на Къщата на мишката. В случая леко се притесняваме от факта, че режисьорските отговорности са споделени между Халстрьом и Джо Джонстън („Honey I Shrunk the Kids, Jumanji, October Sky, Jurassic Park III,Captain America), но пък може финалният резултат да е добър, кой знае? За момента впечатлението ни е за многоцветна, приказна фееричност и очакваните сравнения с „Алиса в страната на чудесата” и „Хрониките на Нарния” може да започнат… сега!

Всичко, което Клара иска, е да открие единствения ключ – и с негова помощ да отвори кутията, която съдържа безценен дар от починалата й майка. Една златна нишка, която открива на коледното парти на своя кръстник, я повежда в търсене на заветния ключ и постепенно Клара се озовава в странен, тайнствен паралелен свят. Там тя среща един войник на име Филип, орда от мишки и властелините на три кралства – Страната на снежинките, Страната на цветята и Страната на сладкишите. Клара и Филип трябва да си проправят път до четвъртото кралство, където царува тираничната Mother Ginger, защото именно там е скрит важния ключ, с който може да се възвърне хармонията в света…

В „Лешникотрошачката и четирите кралства” ролите са разпределени между Макензи Фой, която е в ролята на Клара, Морган Фрийман (кръстникът), Хелън Мирън (Mother Ginger), Кийра Найтли (Захарната фея), Джейдън Фоуора-Найт (Филип), Матю Макфейдън, Миранда Харт, Ели Бамбер, Джак Уайтхол и др. Сценарият е дело на Ашли Пауъл по приказката на Е. Т. А. Хофман. Премиерната дата на филма е 2 ноември 2018 – навреме в сезона на празниците догодина!

MV5BMjQxNTQ0NTM4OV5BMl5BanBnXkFtZTgwNTcwMjE0NDM@._V1_SY1000_SX700_AL_

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *