Лука Гуаданино няма време да се радва, че последният му филм – отличният „Призови ме с твоето име“, получи номинация за „Златен глобус“ за най-добър филм-драма (заедно с актьорски номинации за Арми Хамър и Тимъти Шаламе), тъй като е прекалено зает да нанася последните щрихи върху предстоящия римейк на „Суспирия”, както и да си избира следващия проект. Вече знаем за няколко възможности, като адаптацията на „Лебедово езеро” с Фелисити Джоунс и „Let It Fall Back” с Бенедик Къмбърбач, Джейк Джиленхол и Мишел Уилямс, а сега към тях прибавяме и още една.

Variety  съобщават, че Гуаданино заменя Гари Рос като режисьор на подготвяната екранизация по бестселъра „Погребални обреди“ („Burial Rites”) на Хана Кент, разказващ историята на Агнес Магнусдотир, която е последната жена, екзекутирана публично през 1830 г. в Исландия. Агнес е осъдена за убийството на двама мъже и подпалването на дома им и докато очаква потвърждение на присъдата си от исландския съд, изгражда нови емоционални връзки и размишлява върху предполагаемите си престъпления. В ролята на Агнес Магнусдотир влиза Дженифър Лорънс, която е и продуцент на филма, а ето какво казва президентът на TriStar Хана Мингела:

Лука е изключителен талант. Филмите му улавят по изумителен начин усещането на мястото, неразривно свързано с емоционалното състояние на сложните персонажи, които създава. Не мога да си представя по-вълнуващо партньорство от Лука и Дженифър, които заедно ще вдъхнат живот на красивата и трагична история на Агнес.

За финал вижте официалния синопсис и корицата на българското издание на романа:

„Погребални обреди“ е роман, написан по действителен случай – Исландия, далечната 1829 г. – и разглежда историята на младата Агнес, обвинена в брутално убийство. Тя е осъдена на смърт и изпълнението на присъдата й е последната публична екзекуция, извършена в Исландия. По това време в страната няма затвори, затова младата жена е изпратена да прекара зимата преди своята екзекуция в отдалечена ферма на север. Селяните са ужасени от перспективата да общуват с престъпница, и напълно изолират Агнес. Единствено Тоти – млад свещеник – разговаря с нея и се опитва да я разбере. С наближаването на фаталния ден фермерското семейство ще открие другата страна от историята на осъдената на смърт и ще се появи въпросът тя ли го е извършила, или не.

корица пограбани обреди

Огромни фенове сме на Лука Гуаданино, а и историята ни се струва обещаваща, така че нямаме търпение да видим „Погребални обреди“. Честно казано, който и да се окаже следващият проект на режисьора, ние сме на линия и заредени с огромни очаквания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *