Клаес Банг
Клаес Банг

Има новини, които могат да се поднесат по всяко време (преди да стане готов филма, разбира се), тъй като екипът се формира постепенно и същинската работа тепърва предстои. По продължението на „Момичето с драконовата татуировка” се добяват нови и нови детайли, като преди известно време стана ясно, че в ролята на злодей ще влезе звездата от „The Square” (Златната Палма за 2017) – Клаес Банг.

Знаем, че за ролята на хакерът-следовател Лисбет Саландер в „Онова, което не ме убива”, подготвян от Феде Алварез, ще влезе Клер Фой; логично е срещу нея да се изправи достоен противник. Variety съобщават за избора на Банг, като потвърждават премиерната дата на филма – 19 октомври 2018, както и информацията за злата близначката на Лисбет – Камила, която ще поразява с безмилостния поглед на Силвия Хукс. Все още не е ясно кой ще бъде избран за ролята на Микаел Блумквист, но витаят предположения, че Банг вероятно ще бъде тайнственият убиец Холтсър, част от енигматичната климинална организация, известна като „Spider Society”.

Последната кастинг новина около проекта, е включването на Камерън Бритън, който направи изключително силна и запомняща се роля като серийния убиец Едмънд Кемпър в отличния „Mindhunter“ на Дейвид Финчър. Бритън ще изиграе хакер, близък на Лисбет, към когото тя се обръща за помощ.

Камерън Бритън като "детето на природата" Едмънд Кемпър в „Mindhunter“
Камерън Бритън като „детето на природата“ Едмънд Кемпър в „Mindhunter“

За онези от вас, които не са попадали на новините ни с адрес „Милениум”, предлагаме отново синопсиса на издателство Колибри:

За да оцелее, вестник „Милениум“ отчаяно се нуждае от финансова инжекция. За да спаси вестника, журналистът Микаел Блумквист отчаяно се нуждае от история. И тя се появява късно една вечер след телефонно обаждане. В нея са замесени американската Агенция за национална сигурност, американската компютърна компания „Солифон“ и руската мафия в противоборство с шведския топ изследовател Франс Балдер, разработил алгоритъм за създаване на изкуствен интелект, малкият му син аутист Аугуст, момче с изключителни дарби, служителите от шведската полиция Ян Бублански и Соня Мудиг, специалиста по ИТ-сигурност Ед Нийдъм, младоците от Републиката на хакерите с колоритни имена като Чумата, Боб Песа, Маца… И най-вече с добре познатата ни от трилогията на Стиг Ларшон суперхакерка Лисбет Саландер с прякор Осата. Появява се и един призрак от миналото – нейната сестра близначка Камила, с която я свързва дълбока омраза. За да се сдобият с най-новите компютърни технологии, които биха им донесли огромни печалби, киберпрестъпниците не се спират пред нищо, дори пред убийство. Докато не се сблъскват с таланта на Аугуст и с гения на Лисбет. Лисбет, момичето, преминало през ада и продължило напред, младата жена, за която важи прочутата фраза на Ницше: „Онова, което не ме убива, ме прави по-силен”.

Снимките на „Онова, което не ме убива“ („The Girl in the Spider’s Web“) започват в самото начало на 2018 в Берлин и Стокхолм. По сценария са работили Стивън Найт, режисьорът Алварес и Джей Басу, а продуценти са Ейми Паскал, Елизабет Кантилън и Скот Рудин. Да видим какво ще се получи като финален резултат…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments