Чад Стахелски ще екранизира noir-трилър комикса „Kill or Be Killed”

от на 2017-12-25
 

Времето си тече, но новините остават – и се появяват нови, а ние не сме споменали всичко, което би ни се искало. Винаги става така, затова вече не се ядосваме, а докладваме – според The Hollywood Reporter режисьорът на „Джон Уик 2”и „Джон Уик 2” Чад Стахелски ще се заеме с екранизация на комикс-поредицата „Kill or Be Killed”. За тази цел той ще обедини усилия с единия от продуцентите на споменатите Киану-Рийвс-екшъни – Базил Иваник. Автори на мрачната, потопена в безнадежден „ноар” трилър-поредица, са писателят Ед Брубейкър и художникът Шон Филипс. За сценария ще се погрижи Дан Кейси, който вече е направил една адаптация по друга поредица на Брубейкър и Филипс – „Incognito”, но тя (все още) не е стигнала до филмиране.

Онлайн-спецове отвъд Океана твърдят, че „Kill or Be Killed” е яка и супер-завъртяна история, която е публикувана за първи път през 2016 година. Персонажът в центъра на сюжета е един млад мъж, който решава, че е призван да издирва и убива престъпници – мисия, която придобива странни измерения колкото повече целите му се оказват по-„сериозни” (разбирай – влиятелни), а мрежата около него се затяга все повече… Трябва да очакваме насилствена бруталия, тъй като отмъстителят е пълен аматьор „в бранша” и не се знае какви точно ще успее да ги свърши… с жертвите си. В средата на първата поредица може да се очаква поразително разкритие, което да промени представите и очакванията за сюжетната линия.

В момента Чад Стахелски се намира в пред-подготвителен период за работа по „John Wick: Chapter 3” и му предстои ремейк на „Шотландски боец”, така че не е много сигурно кога ще успее да стигне до „Kill or Be Killed”. Няколкото години очакване, които им предстоят на върлите фенове, могат да се запълнят с препрочитане на комиксите на Брубейкър и Филипс „Criminal”, „Fatale”, „Incognito” и „The Fade Out” – ако случайно си нямат друга работа. А ние останалите ще почакаме търпеливо и ще видим какви екшън-сцени ще „забърка” този път Стахелски…

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте