strangersphoto-20171217

Покрай трейлъра на „The Monster” сме споменавали, че сме почитатели на режисьорския (и сценарен) дебют на Брайън Бертино „The Strangers”, към който имаме известен сантимент. Не смятаме, че е нещо специално и емблематично за жанра, но го намираме за чудесно „home invasion” упражнение, с прилично изграден ритъм, съспенс и относително сносни актьорски изпълнения.

Въпреки това ни отношение (или може би заради него) не изпитваме някакъв сериозен интерес към забавилото се десет години продължение „The Strangers: Prey at Night“, написано от Бертино и Бен Кетай и режисирано от Йоханес Робъртс („Hellbreeder”, „The Other Side of the Door”, „47 Meters Down”), затова и досега не сме му обръщали внимание (дори кастингът на Кристина Хендрикс не успя да ни размърда). Но понеже вече се натрупаха неща покрай филма, включително и един трейлър, най-накрая се насилихме за една бърза новина.

С две думи, сюжетът на „The Strangers: Prey at Night“ е следният: докато е на пътешествие, младо семейство пристига в парк за кемпери и каравани, за да се срещнат с роднини, но откриват, че мястото е мистериозно изоставено. Под прикритието на нощта, те са нападнати от трима маскирани психопати, които тестват желанието им за оцеляване отвъд всички възможни граници. Вижте трейлъра.

По „действителни събития“. Ама разбира се! Колкото беше и първият филм. Това ни е любима история. „The Strangers”, в който група маскирани нахлуват в дома на младо семейство и ги тормозят по всякакъв начин, е вдъхновен от това, че непознат човек е звъннал на вратата на режисьора и след два дни къщата на съседите е била разбита.

Но както и да е. Този трейлър определено не успява да ни спечели за филма, но имаме предвид, че това е само тийзър и предвид цялостната концепция, не можем да очакваме кой знае колко. Ще разчитаме някоя от следващите реклами да ни покаже нещо, което да успее да ни ентусиазира, но дори и да не го направи, пак бихме хвърлили едно око на филма, когато излезе.

Вижте и два постера.

strangerspatn1 DOzkSa_V4AAIk1S

Режисьор на „The Strangers: Prey at Night“ е Йоханес Робъртс („Hellbreeder”, „The Other Side of the Door”, „47 Meters Down”), по сценарии на Брайън Бертино и Бен Кетай. В ролите са Кристина Хендрикс, Мартин Хендерсън, Бейлий Мадисън, Луис Пулман, Ема Беломи и др.

Премиерата е 9 март 2018.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *