Тийзър трейлър на „Смъртоносни машини“ по Филип Рийв на Крисчън Ривърс и Питър Джаксън

от на 2017-12-19
 

Ако не сте тийнейджър, вероятно вече ви е писнало от фантастични YA екранизации и въртите очи само при споменаването на такава, но има вероятност екранизацията по „Смъртоносни машини” („Mortal Engines”) по Филип Рийв да предложи нещо, което да привлече вниманието ви. Сред плюсовете са любопитната концепцията за света и конкретната история, както и творческият екип.

В този ред, „Смъртоносни машини” разказва за далечното бъдеще, в което земните градове бродят (буквално, чрез гигантски колела и вериги) надлъж и нашир, като взаимно се унищожават или поглъщат в битка за вечно намаляващите източници на енергия. Адаптацията на първия роман от поредицата е дело на Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс, които, разбира се, са отговорни за емблематичната екранизация по „Властелинът на пръстените” (и за крайно разочароващата по „Хобит“, но това е друга тема), а режисьор е носителят на „Оскар” за специалните ефекти на „Кинг КонгКрисчън Ривърс, който е работил и като сториборд художник и концептуален дизайнер на ефектите във „Властелина”.

Третото нещо, което би могло да ви привлече към „Смъртоносни машини”, е визуалната реализация. За съжаление, първата реклама на филма, разпространена от Universal Pictures, е прекалено кратка, за да си вадим някакви кардинални изводи, но все пак дава някаква бегла представа какво можем да очакваме. Вижте.

Засега добре, но както казахме, рекламата е прекалено кратка, за да си вадим кардинални изводи, и ще изчакаме пълен трейлър, преди да коментираме. Повече за настроенията ни към проекта може да откриете в предишните ни новини по темата.

Ето и един подробен синопсис на романа на Филип Рийв.

Лондон отново се движи. Градът дълго се е крил, спотайвайки се из хълмовете, за да избегне по-големите, по-бързи и по-гладни градове, пръснати из Ловния район. Лондон възнамерява отново да излезе на голямата сцена, но събитията зад стените му постепенно приемат злокобен обрат… Решено на всичко момиче преследва високопоставен жител на града, за да го убие. Намеренията на Хестър Шоу са осуетени от млад чирак, който най-сетне успява да попадне в истинско приключение. Необмислената намеса на Том оставя и двамата захвърлени в Отвъдната страна – морето от кал, набраздено от следите на преминаващите градове. Междувременно в Лондон кметът и главният историк работят заедно, за да преоткрият отдавна забравеното технологично знание за производството на атомно оръжие. Там е и Катрин – момиче от високия Първи етаж, което ще трябва да порасне твърде бързо.

Режисьор на „Смъртоносни машини” („Mortal Engines”) е Крисчън Ривърс, а сценарият е дело на Питър Джаксън, Фран Уолш и Филипа Бойенс, по романа на Филип Рийв. В ролите са Хюго Уийвинг, Роби Шийън, Ронан Рафтъри, Хера Хилмар, Стивън Ланг, Джихей, Лейла Джордж, Колин Салмън, Патрик Малахайд, Реге-Жан Пейдж и др.

Премиерата е предвидена за 14 декември 2018.

mortal-engines-movie-image-1

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-12-19 at 11:20

  Изглежда интересно

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-12-19 at 13:39

  Чудя се кога и дали Джаксън някога пак ще бъде як… било то и само като продуцент.

  Отговор

 • The Bear Jew
  2017-12-19 at 19:34

  Ще повърна…

  Отговор

 • heinrich
  2017-12-20 at 10:45

  Уха. Концептуално и визулано изглежда страхотно. Нямам предвид качеството на ефектите, а самата визия като визия.
  Кефи, надявам се филмчето да е добро. Поне има потенциал, за нещо по различно от боза…

  Отговор

 • classic
  2018-01-28 at 12:30

  Това е един от основните проблеми на днешното кино,всеки режисьор да търси мащаба,без капка чувство за ритъм към историята на филма-което всъщност е най-важното!Откакто киното разполага с мащаба на „визуалните ефекти“сценарийте станаха кухи и безкрайно клиширани,за да не си личи „ефектите“прикриват и замазват жалката история?

  Отговор

Коментирайте