Първи тийзър трейлър на сериала „Ужас” по Дан Симънс

от на 2017-12-09
 

Вълнуваме се от предстоящата телевизионна екранизация на романа „Ужас” на Дан Симънс, защото книгата беше едно от най-потапящите литературни преживявания, които сме имали през последните години. Базиран по действителната история с изчезването на експедицията, водена от сър Джон Франклин, историята на Симънс бавно преминава към фантастиката и ужаса, създавайки незабравимо смразяваща атмосфера.

Писали сме вече няколко пъти за проекта – във връзка с обявяването му и по случай съвсем скорошната радостна вест, че епизодите ще получат глобално разпространение. Знаем също така, че в ролята на Франсис Крозиър ще влезе Джаред Харис, а самият Джон Франклин ще бъде изигран от Кирън Хайндс („Игра на тронове“, „Рим“).

Припомняме ви официалния синопсис на книгата, след което можете да видите въпросния трейлър:

Неописуем ужас дебне експедицията, предвождана от сър Джон Франклин из ледените пустини на Арктика. Според историческите данни през 1845 г. той и подчинените му смелчаци се отправят из смразяващите простори на Полярния кръг в търсене на легендарния Северозападен проход – морски път, съединяващ Атлантическия и Тихия океан… Ала нито един от 128-те души не се завръща.

Странното им изчезване остава загадка и до днес, но сега мистерията е разплетена от въображението на Дан Симънс – чудовищният му талант, доказан с мащабни творби като „Хиперион”, „Олимп” и „Лешояди”, изплита неустоима комбинация от исторически факти и жанрова фантазия сред безкрайните ледове на една от най-негостоприемните за човека територии на планетата.

Наистина няма как да отсъдим за качествата на продукцията от краткия тийзър, който сам по себе си като монтаж е ужасен. Самите кадри не са толкова зле и сякаш адекватно пресъздават духа и атмосферата на романа. Надяваме се от AMC, чийто  хитов хорър сериал „The Walking Dead“ им даде добра основа за развитие, наистина да са се постарали за този проект и да не ни пробутват евтини номера, с каквито беше тъпкан „Табу“.

Десетте епизода на „Ужас” се очакват на 26 март догодина, което леко ни разочарова, защото ни се искаше да ги изгледаме в следващите няколко месеца, когато е най-суровият студ. Ще ви информираме веднага при появата на по-пълен трейлър, като междувременно ви оставяме с няколко снимки, последната от които доста ни радва:

the-terror the-terror-amc the-terror-series the-terror-tv-show

коментари
 
Отговорете »

 
 • Kristiyan Atanasov
  2017-12-09 at 16:29

  Имам приятел, който е работил по сериала и ми каза, че е щял да бъде страхотен! :)

  Отговор

 • Hawks
  2017-12-09 at 17:17

  Таз книга струва 30 лв. с меки корици… докато събера да я купя, ше излезе втори сезон 😀
  Надъхва тийзърчето, има леко документално усещане в някои от кадрите и леко лъха на евтиния… ама все пак надъхва!

  Отговор

 • heinrich
  2017-12-10 at 20:33

  УЖАС………..
  Торално съм разочарован. Кадрите изглеждат ужасяващо евтино и отвратително. Студент от НАТФИЗ би се справил по добре.
  Монтажът в Ужасяващ, а като гледам и актьорската игра ще бъде на същото ниво… Ужасяваща…

  Книгата не го заслужава. Дан Симънс не го заслужава. Ние не го заслужаваме…………

  П.С. По добре да не пипат Хиперион/Ендимион-а! Моля те Господи ти който си на небето, Да се свети Името ти Господне не им позволявай да го пипат!

  Отговор

  • radi
   2017-12-10 at 20:55

   Не са им стигнали пари


  • Малинко
   2017-12-10 at 22:15

   Не знам какво гледаш,точно от този тийзър не виждам нищо чак толкова плашещо…предполагам,че и други ще се съгласят с мен.


Коментирайте