Отличен трейлър на „Играч първи, приготви се” на Стивън Спилбърг

от на 2017-12-10
 

Играч първи, приготви сеОт лятото и първия тийзър не сме имали повод да пишем за „Играч първи, приготви се“ – екранизацията на Стивън Спилбърг по young adult романа на Ърнест Клайн, който разказва за едно доста мрачно бъдеще, в което населението прекарва почти целия си живот във виртуален свят на име Оазис, където преобладават препратки към 80-тарската поп-култура. Няма да губим повече време в празни приказки, вижте чудесния трейлър!

Кинг Конг просто ни напълни душите! Отличен трейлър и коментари от рода на „прекалено много CGI“ не се приемат – сериозна част от действието на филма се развива във виртуалния свят Оазис, който изглежда просто идеално. Но по-важното е, че истинският свят изглежда не по-малко яко (и доста депресиращо, както си трябва).

Все още се чудим какъв точно ще е крайният резултат, когато Стивън Спилбърг екранизира любовно писмо към собственото си творчество, но след този трейлър съвсем нямаме търпение да разберем. За челите книгата на Клайн става ясно, че ще има промени в сюжета – най-малкото виждаме доста от героинята на любимата ни Оливия Кук в истинския свят, но това може само да ни радва.

Припомнете си официалния синопсис на българското издание на романа и вижте няколко нови снимки и един доста подходящ плакат (игнорирайте краката на Тай Шеридан, там нещо се е объркало при фотошопа).

 Играч първи, приготви се

 Играч първи, приготви се

Ready Player One TYE SHERIDAN as Wade Watts

 Играч първи, приготви се

През 2044 година реалността представлява грозна картинка и всички хора прекарват времето си във виртуален свят на име OASIS, като по този начин избягват енергийната криза и главоломното нарастване на населението. Създателят и собственик на софтуера, който поддържа гигантската игрова платформа, умира. Оказва се, че той е завещал несметните си богатства на онзи, който успее да открие всички следи, оставени в системата, да събере определен брой ключове и да разкрие посланието, скрито зад три „врати”.

Парите са много и това променя света: хората изоставят всичко в търсене на следите, но за да ги открият, трябва да се превърнат в експерти на тема „поп-културата на 80-те”. Защото всичко от 80-те – от телевизия до музика и кино, е било в основата на израстването на създателя на OASIS. Смъртта му неволно трансформира жадните за наследство в спецове по история.

Тийнейджърът Уейд Уотс се натъква на първата следа, но скоро бива обкръжен от играчи, които са готови да го убият, за да се доберат до наградата. За да оцелее, Уейд трябва да спечели и да се изправи срещу реалния свят, от който винаги е искал да избяга.

readyplayeroneposter

Режисьор на „Играч първи, приготви се“ („Ready Player One“) е Стивън Спилбърг, а сценаристи са Зак Пен и Ерик Ийсън по романа на Ърнест Клайн. В главните роли ще видим Тай Шеридан, Оливия Кук, Хана Джон-Камен, Бен Менделсон, Марк Райлънс, Саймън Пег и Т. Дж. Милър.

Премиерата е 30 март 2018.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте