Нов трейлър на „Изтребление“ на Алекс Гарланд с Натали Портман и Оскар Айзък

от на 2017-12-14
 

„Изтребление“ („Annihilation“)

Ако не сте запознати с романа „Анихилация“, част от фантастичната трилогия „Съдърн Рийч“ на Джеф Вандърмиър, то най-вероятно първият тийзър трейлър на подготвяната от Алекс Гарланд екранизация „Изтребление“ („Annihilation“) ви е хвърлил в тъча, тъй като близо 2-минутната реклама залага изцяло на мистерията и не дава почти никаква представа за сюжета.

Принципно, ние приветстваме подобен подход в рекламите, особено ако става дума за проект на режисьор, на когото имаме доверие (какъвто е и Алекс Гарланд, след отличния му дебют с „Ex Machina: Бог от машината“), но знаем, че студиата имат друга гледна точка, особено когато трябва да продадат някой по-нетипичен филм. В този ред на мисли, очаквано, вторият трейлър на „Изтребление“ предлага доста по-ясен поглед към историята и естеството на филма. За щастие обаче, той не разкрива важни елементи от мистерията, така че гледайте спокойно.

Пак да кажем, че очеизвадно „Изтребление“ е тотално различен филм от „Ex Machina: Бог от машината“ и това ни радва. Прекрасно е, когато филмите на определен режисьор се различават един от друг – и тематично, и стилистично, и всякак. Разбира се, това по никакъв начин не е гаранция за качествата на „Изтребление“, но както казахме и миналия път, като почитатели на жанра, просто няма как да не приветстваме и да не се кефим на подобен проект. Въпреки няколкото елемента от рекламите, които не ни допадат, имаме доверие в Алекс Гарланд и вярваме, че няма да ни разочарова.

За тези от вас, които искат да знаят повече подробности за сюжета на филма, предлагаме подробния официален синопсис.

В „Изтребление“ човечеството се сблъсква с мистериозна и смъртоносна територия, наречена Зона Х. След необяснимата си поява преди няколко години, Зона Х непрекъснато увеличава своята площ, разрушавайки всички села и военни бази по пътя си и ако хората не открият начин да спрат разширяването ѝ, тя ще започне да поглъща градове и – в крайна сметка – света.

Надеждата за спасение пада на плещите на Лина (Натали Портман) – биолог, част от екип от пет жени учени, които се отправят на невероятно опасна и рискована мисия в Зона Х. Лина рискува собствения си живот, присъединявайки се към привидно самоубийствената експедиция. Тя има и личен мотив да се впусне в това приключение – то ще даде отговор какво се е случило с мъжа ѝ, който се появява изневиделица тежко болен, след като е изчезнал безследно година по-рано в Зона Х, по време на тайна военна мисия.

При навлизането си в Зона Х, петте жени с изненада откриват, че „заразените“ територии са трансформирани в красива и магическа гора. Много скоро обаче те разбират, че външният вид лъже и зад привидната красота на Зона Х се крие истинска опасност. Телата и мислите на учените постепенно се променят под влиянието на Зона Х и те трябва да открият какво се случва, преди да е станало твърде късно.

Неподготвени за умопомрачителния ефект на Зона Х, учените започват да се обръщат една срещу друга в момент, в който имат най-голяма нужда да останат сплотени. Но как да си имат доверие, след като не могат да вярват дори на собствените си мисли…

MV5BMjAyNjA4NjM4NF5BMl5BanBnXkFtZTgwMjE4MjczNDM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

annihilation-movie-image-9

MV5BMTg5Njk5MzI5MF5BMl5BanBnXkFtZTgwMzE4MjczNDM@._V1_SX1777_CR0,0,1777,744_AL_

annihilation-movie-image-7

annihilation-movie-image-4

Режисьор и сценарист на „Изтребление“ („Annihilation“) е Алекс Гарланд, по поредицата романи на Джеф Вандърмиър. В ролите са Натали Портман, Оскар Айзък, Джина Родригес, Теса Томпсън, Дженифър Джейсън Лий, Соня Мизуно и др.

Премиерата е 23 февруари 2018 г.

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-12-14 at 13:15

  Някъде пишеше, че е най- очаквания филм за 2018

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-12-14 at 15:45

  Teca Toмпсън нещо ме дразни…

  Отговор

 • 2017-12-14 at 16:33

  Мен Натали Портман. Ама много! :/

  Отговор

 • Mad Max
  2017-12-14 at 16:50

  Аз пък не мога да дишам Милен Цветков :(

  Отговор

 • .
  2017-12-14 at 19:44

  Ок, голЯмите ми очаквания поспаднаха, горкият ми кур :(. Има интересни работи, де.

  Btw пичове, Дженифър е най-безличната и незаинтересована/неотдадена в трейлъра.

  Отговор

 • Денид
  2017-12-15 at 01:37

  Ами не ме радва особено, доколко прочетох и книгата не била нищо особено (мудна и невъздействаща) .

  Отговор

  • penzata
   2017-12-15 at 11:58

   Не знам къде си ги чел тези неща, но книгата е точно обратното на „мудна и невъздействаща.“

   Иначе, този трейлър ми е по-умрял дори и от първия, но имам пълно доверие на Гарланд. :)


 • rajnaa
  2017-12-28 at 06:16

  Имало едно време един руски филм „Сталкер”, а още по назад във времето двама братя написали „Пикник край пътя”. Повдига ми се от това постоянно рециклиране на идеи…

  Отговор

Коментирайте