Боен клуб

Както обичаме да казваме, тази година Коледа идва по-рано. На 24 ноември Jameson Cult Film Club ще зарадват феновете на доброто кино със специална ексклузивна прожекция на модерната класика „Боен клуб“. Филмът на големия Дейвид Финчър ще се излъчи този петък от 20:00 ч. в пространството на Underpool Arena, а по традиция, част от най-интересните герои и сцени ще оживеят пред зрителите, претворени от популярни български актьори и десетки статисти.

Достъпът до събитието е ограничен, но ако желаете да стане част от него (а не си представяме да сте любител на киното и да не искате), може да се регистрирате на www.jame.sn/JCFC-Guest, където имате шанс да спечелите специални покани.

Повече подробности може да откриете в прессъобщението по-долу.

КУЛТОВИЯТ ФИЛМОВ КЛУБ НА JAMESON IRISH WHISKEY
ПРЕДСТАВЯ

„БОЕН КЛУБ“

ФИЛМЪТ НА ДЕЙВИД ФИНЧЪР, ПРОМЕНИЛ ВЪЗГЛЕДИТЕ НА ЦЯЛО ПОКОЛЕНИЕ, Е ПОРЕДНОТО ЗАГЛАВИЕ В КУЛТОВАТА ПОРЕДИЦА

Петото издание на легендарния Jameson Cult Film Club ще потопи щастливците, сдобили се с покана в неповторимата атмосфера на „Боен клуб“ – филмът на Дейвид Финчър, който разтърси цяло едно поколение. Спиращата дъха прожекция е една от най-атрактивните кино инициативи в България, превърнала се в истински мит на столичния ъндърграунд.

На 24 ноември от 20:00 ч. в пространството на Underpool Arena зрителите ще попаднат в сърцето на бойния клуб – там, където истината е забулена в мистерия, лицата са безименни, а за случилото се не се говори. В духа на инициативата мястото ще бъде преобразено до неузнаваемост, за да посрещне едва 800 щастливци, сдобили се с пропуск за дългоочакваното зрелище. Всеки желаещ да стане част от събитието може да го направи с регистрация на www.jame.sn/JCFC-Guest и да получи шанса да бъде след спечелилите специални покани за зрелището.

Незабравимата история на „Боен клуб“ остава актуална и до днес. Филмът се превръща в легенда заради своята безпощадна дисекция на консуматорското общество и изобличаването на насилието като основен двигател на меркантилната съвременна действителност. Приет трудно от критиката, филмът се сблъсква с неочаквани трудности по пътя към своя култов статус. Цели 10 години след премиерата „Ню Йорк Таймс“ публикува статията на Денис Лим, в която „Боен клуб“ е наречен „по всяка вероятност определящ култов филм на нашето време“. Днес лентата е в класацията на най-добрите 250 филма за всички времена на IMDB, а общественият отзвук продължава да е актуален. Много от феновете определят продукцията като пророческа. Доказателствата са налице.

Култовият филмов клуб на Jameson e едно от най-атрактивните и очаквани събития в календара на всеки истински киноман. Образът на магнетичния Тайлър Дърдън, в изпълнение на любимите ни Брад Пит и Едуард Нортън ще оживее буквално пред зрителите в избрани сцени, които ще бъдат претворени от популярни български актьори и десетки статисти на метри от публиката.

Сцените оживяват в синхрон със случващото се на екрана, а комбинацията от уникални декори и невъобразима сценография обещават незабравимо изживяване за гостите на събитието. Чувството е неописуемо – представете си саундтрака, неизбледняващите образи и авангардната философия, вплетена във всеки ред от сценария. А сега си представете, че сте на снимачната полощадка на любимия ви „Боен клуб“. Това е само върхът на айсберга в Jameson Cult Film Club.

Да изживееш Jameson Cult Film Club е много повече от спомен. Култовата прожекция е безапелационна в своята отдаденост на епохата и атмосферата на избрания филм. През миналия сезон култовият филмов клуб на Jameson представи „Мълчанието на агнетата“ в студиата на NU BOYANA и още десетки образи бяха пресъздадени от млади български актьори с шеметна хореография и визуално разтърсваща сценография.

Незабравими за феновете ще останат и култовите прожекции на „Криминале“ и „ГЕПИ“. Нека ви припомним малко повечве за началото на Jameson Cult Film Club, за да ви подготвим за предстоящия спектакъл:

Прожекциите на Jameson Cult film Club се реализират на няколко екрана, а взаимодействието на статистите и актьорите със зрителите е запазена марка на инициативата. Предстоящата прожекция на „Боен клуб“ обещава много изненади за посетителите и гарантира пътуване както във времето, така и в пространството, а всеки гост би могъл да бъде въвлечен в случващото се на метри от него и да се почувства герой в легендарната продукция на култовия Дейвид Финчър.

Очаквайте информация за актьорския състав, както и допълнителни детайли за прожекцията. Всичко с времето си. А до тогава, тихо, защото за Jameson Cult Film Club не се говори.

Боен клуб

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Най-голямата сцена, на която съм го гледал беше пред Александър Невски преди години.

    Surreal. ?

  2. Събитието беше недобре подготвено. Няма да обсъждам студа. Гледахме кино в голяма зала. Живите каскади бяха със скучна хореография. Обикновено публиката трябва да получи знак, че започва живата игра. Имаше каскади по 10 секунди. Докато разбереш къде се случва, тя свършва. Две мечки не могат да изнесат на гръб кофти шоу. Едно култово събитие, което качваше акциите си всяка година, сега се срина. Дано успеете да върнете качеството!