Shining-IK

Ha 11 ноември в зала „Люмиер Лидл” се състоя първата официална българска кино прожекция на вечния „Сиянието“. Шедьовърът на Стенли Кубрик беше прожектиран пред пълна зала в рамките на Киномания, като събитието се осъществи с официален support от екипа ни, който се погрижи след края на нихилистичния хорър да обсъди – под формата на епизод от подкаста Inglourious Kunts – всички неоспорими качества на студената, брилянтна и все така въздействаща екранизация по изключителния роман на Стивън Кинг.

Участници в дискусията са the fap four – Мартин „Циничния Елф“ Ангелов като водещ и Владислав Апостолов, Димитър Дринов и Благой Иванов като гости. Любопитното е, че макар вече няколко пъти да сме правили дисекция на филма (не един, а два пъти под формата на видео коментар, както и веднъж под формата на текстово ревю), пак имаше какво (ново) да се каже – от аргументите „за“ и „против“ предимствата като екранизация и моралната страна на наратива през играта на Джак Никълсън и перфекционизма на режисьора до деконструкцията на жанровите клишета и дори символиката във визията и сюжета. Публиката някак си успя да ни издържи (през повечето време), а когато камерите спряха да работят, си харесахме по няколко невинни красавици и се втурнахме с наточени брадви и с мефистофелски усмивки по петите им.

Heeeere’s Johnny:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

  1. Аре спрете да си рекламирате умрелия сайт в групата „Какво четеш“ във фейсбук, а? Но ще продължите, разбира се, защото Благой е дружка с Христо, и никой нищо не може да му каже.

    Нямате никакъв стил, видео ревютата ви са безвкусни, мънкате пред микрофоните, нямате грам сценично поведение, но за сметка на това пълна липса на уважение към всякакви потенциални зрители. Да бяхте погледнали видео-ревютата на чуждестранни влогъри, за да добиете представа ако не какво да подобрите, поне колко сте зле.

    1. Аре спри да си завираш гранясалия нос в чужди задници, а? Но ще продължиш, разбира се, защото си откърмен с кучешка дрисня и никой нищо не може да ти каже като пишеш анонимно 🙂

    2. “Good! Use your aggressive feelings, boy. Let the hate flow through you!“

    3. Благойчо, мама, аз само пръднах, ама ти май се насра, да? Болно местенце настъпах нещо, да? Нещо популярност няма, гледанията са малко, приходите рехави, и ти става кофти, когато някой ти го каже, а? И тогава ти лъсва селската същност, и преминаваш в режим „селянче“, ръсейки обиди, защото нямаш адекватен отговор, да?

      Не ми се сърди на мен, че са ти некадърни ревютата и нескопосани статиите. Някаква аудитория все ще имаш, но нормален човек няма да ги хареса.

    4. E, поне за едно си прав: тоя епизод се гледа слабо; важното е, че епизодът за Justice League върви отлично <3

  2. Гледал съм го само 2 пъти. За шедьовър не знам , но е very good. Преди седмица мислих да започна книгата, ама почнах Мъртвата зона .