Inglourious Kunts: Епизод LХV – Peвю на „Сиянието“ (1980)

от на 2017-11-24
 

Shining-IK

Ha 11 ноември в зала „Люмиер Лидл” се състоя първата официална българска кино прожекция на вечния „Сиянието“. Шедьовърът на Стенли Кубрик беше прожектиран пред пълна зала в рамките на Киномания, като събитието се осъществи с официален support от екипа ни, който се погрижи след края на нихилистичния хорър да обсъди – под формата на епизод от подкаста Inglourious Kunts – всички неоспорими качества на студената, брилянтна и все така въздействаща екранизация по изключителния роман на Стивън Кинг.

Участници в дискусията са the fap four – Мартин „Циничния Елф“ Ангелов като водещ и Владислав Апостолов, Димитър Дринов и Благой Иванов като гости. Любопитното е, че макар вече няколко пъти да сме правили дисекция на филма (не един, а два пъти под формата на видео коментар, както и веднъж под формата на текстово ревю), пак имаше какво (ново) да се каже – от аргументите „за“ и „против“ предимствата като екранизация и моралната страна на наратива през играта на Джак Никълсън и перфекционизма на режисьора до деконструкцията на жанровите клишета и дори символиката във визията и сюжета. Публиката някак си успя да ни издържи (през повечето време), а когато камерите спряха да работят, си харесахме по няколко невинни красавици и се втурнахме с наточени брадви и с мефистофелски усмивки по петите им.

Heeeere’s Johnny:

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2017-11-25 at 11:00

  Теа хора са псехопате! :}

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-11-25 at 15:19

  Важно е да има кехлибарено позициониране в ефир.

  Отговор

 • Eй сега.
  2017-11-26 at 14:18

  Аре спрете да си рекламирате умрелия сайт в групата „Какво четеш“ във фейсбук, а? Но ще продължите, разбира се, защото Благой е дружка с Христо, и никой нищо не може да му каже.

  Нямате никакъв стил, видео ревютата ви са безвкусни, мънкате пред микрофоните, нямате грам сценично поведение, но за сметка на това пълна липса на уважение към всякакви потенциални зрители. Да бяхте погледнали видео-ревютата на чуждестранни влогъри, за да добиете представа ако не какво да подобрите, поне колко сте зле.

  Отговор

  • квартет педали
   2017-11-26 at 14:30

   Аре спри да си завираш гранясалия нос в чужди задници, а? Но ще продължиш, разбира се, защото си откърмен с кучешка дрисня и никой нищо не може да ти каже като пишеш анонимно :)


  • UZUMAKI
   2017-11-26 at 16:02

   “Good! Use your aggressive feelings, boy. Let the hate flow through you!“


  • опа
   2017-12-10 at 16:45

   Благойчо, мама, аз само пръднах, ама ти май се насра, да? Болно местенце настъпах нещо, да? Нещо популярност няма, гледанията са малко, приходите рехави, и ти става кофти, когато някой ти го каже, а? И тогава ти лъсва селската същност, и преминаваш в режим „селянче“, ръсейки обиди, защото нямаш адекватен отговор, да?

   Не ми се сърди на мен, че са ти некадърни ревютата и нескопосани статиите. Някаква аудитория все ще имаш, но нормален човек няма да ги хареса.


  • UZUMAKI
   2017-12-10 at 17:07

   E, поне за едно си прав: тоя епизод се гледа слабо; важното е, че епизодът за Justice League върви отлично <3


 • radi
  2017-11-26 at 18:37

  Гледал съм го само 2 пъти. За шедьовър не знам , но е very good. Преди седмица мислих да започна книгата, ама почнах Мъртвата зона .

  Отговор

 • Niam Leeson
  2017-11-28 at 17:16

  Кой обича червения ром?… REDRUM..

  Отговор

Коментирайте