Inglourious Kunts: Епизод LХIV – Peвю на „Stranger Things 2“ (2017)

от на 2017-11-19
 

ik-ST

Stranger Things 2“ ce oказа очакваният ТВ-nerdgasm на годината – великолепният първи сезон ни изпълни с пуберски вълнения и поп-културна възбуда миналата година, а вторият затвърди сериала като едно от най-добрите неща в историята на малкия екран. Сюжетът, все така органично смесващ минали вълнения и актуален production value, задълбочи развитието на чудесните и разнообразни персонажи, разширявайки успоредно с това митологията около малката, но свръхестествена Ел.

В студиото на Inglourious Kunts съставът е запазен: Мартин „Циничния Елф“ Ангелов води парада, а след него послушно се движи народният оркестър в състав: София (Благой Иванов), Пловдив (Мартин Касабов) и Владая (Димитър Дринов, милия). Този път времетраенето е по-дълго, тъй като има повече неща за обсъждане, но хилежът и лиготията все така дружно съпътстват опитите ни да сме конструктивни – особено с оглед скорошните холивудски скандали, които неизбежно вкараха в подкаста ни духовете на Харви Уайнстийн и Кевин Спейси (два сексуални звяра, които само чакат Ел да порасне… или да си смени пола).

The Upside Down is waiting:

коментари
 
Отговорете »

 
 • Жор
  2017-11-19 at 21:51

  С малки изключения (7 епизод, I’m looking at you), сезонът беше чуково продължение :) само не знам как ще изтраем още година за следващия… Ще се нуждаем от ласките на Мартин Касабов.

  Отговор

 • Vainpire
  2017-11-19 at 23:33

  2-ри сезон ще го запомня с много неща, сред които летящи катерици за закуска, алангле. И докато чакам, надявам се за не по-малко добър сезон 3. Но пък идва Легион.

  Отговор

 • 2017-11-20 at 01:33

  Сезонът ми хареса доста, изгледах го на един дъх. Кара ме да се чувствам по особено приятен начин, по който не се чувствам дори когато гледам нещата, от които е вдъхновен. Ето, казах го. Има магия, която при мен сработва
  : )) Имам забележки и дразнещи фактори, които съвсем спокойно пренебрегвам.

  Харесах прославилия се епизод 7, който държи оценка в imdb с 3 единици по-надолу. Съвсем различната атмосфера ми допадна много, разбира се – надявам се Stranger Things никога да не пропадне в нещо като X-Men.
  И въпреки всичко, изгледах сезона и някак си бързо остана в историята. Изветряване може би е силна дума, но е в тази посока. И все пак – бих се върнал отново към двата сезона след няколко месеца. Музиката е страхотна!
  За бъдещето … дори не мога да кажа, че искам нещо конкретно от сезон 3, освен да се държи на качеството и да продължава да развива героите.

  Отговор

 • Mad Max
  2017-11-20 at 01:34

  Страхотен сезон. В самото начало ми тръгна малко вяло, обаче след наистина тегавия седми епизод, последните два направо изкъртиха. Дори заради финалните два епизода съм склонен да поставя по-висока оценка на целия сезон в сравнение с първия <3

  Отговор

 • deadface
  2017-11-20 at 03:44

  В някои отношения ми хареса повече от първия, в други по-малко, но като цяло останах много доволен.

  Отговор

 • Цвети
  2017-11-20 at 23:43

  МНого сте готЯни 😀 Като първи сезон няма и да има, защото, да, втори е страхотен, дори и въпреки Онази Серия, но те вече знаят колко са яки. Една невинност си отиде. Което си е нормално де. Дори усетиха тежестта на славата, че се наложи бивши child actors да ги защитават в ада на социалните мрежи. По-скоро бих искала да спре, но знам, че без трети сезон няма как и дано да го направят както трябва. Като порастване, край и в тоя дух :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-11-23 at 02:25

  Дано не пресолят манджата и навреме приключат сериала. Искам качество, а не количество. :)

  Отговор

 • христиана
  2017-11-23 at 14:47

  аз не разбирам прекалената хвалба. много ми беше приятно да го изгледам, но някак не надгради първи. ще го забравя наистина бързо. стийв беше най-якият тук. и илевън, ъф корс.

  Отговор

 • христиана
  2017-11-23 at 15:25

  п.с. и аз очаквах през цялото време Били да целуне Стийв. :(

  Отговор

  • .
   2017-11-23 at 20:56

   Хах, тая сцена :). А след това като потегля, се вижда колко е отегчен от тази среща, въпреки убедителната игра на флирт. Жалко че Били, чак последните епизоди имаше някакво развитие. Преди това – аз съм гаден задник, отново съм гаден задник, ох, изненада пак съм задник. Изглежда съм от малкото, които не очакваха романс със Стив (и дано до няма, блех).


  • UZUMAKI
   2017-11-23 at 21:48

   На мен от първата сцена ми стана любим, но наистина имаше нужда от цял сезон, за да го развият… което е нормално дe, все пак сериалът е тъпкан с персонажи, някои от които бяха съвсем нови.


  • 2017-11-25 at 11:02

   Идеален е, тепърва има трети сезон да се развива още повече :}


  • .
   2017-12-04 at 19:25

   Сцени като тази – https://www.youtube.com/watch?v=IkO-2V9mh2Q е причината (поне според мен), шоуто да работи толкова добре, и да е отличително за много хора. Въпреки всичките референции (били те изкривени), готини – уау – неща, 80-тарска поп-култура и какво ли не, „Stranger Things“ винаги има място за близки (up-close) моменти с героите си (дори ако са насред краят на света).

   Просто исках да го спомена, защото като че ли в търсенето какво прави сериалът добър/уникален (сам по себе си) се забравя, че не са (само) различните тропи и как той работи то с тях, а тези мили моменти които ни сближават с персонажите, и са всъщност една от водещите основи на които се гради успехът (и необикновеността му).


  • UZUMAKI
   2017-12-04 at 19:40

   Точка, точно това коментираме и в този, и в предния епизод на подкаста по темата. :) Референциите са само вкусна глазура, а героите и отношенията им са интимното ядро, което прави сериала толкова добър.


  • .
   2017-12-05 at 19:29

   Гледал съм ви, бе 😛 (първият може и да не съм).


  • UZUMAKI
   2017-12-05 at 20:49

   Първият е махмурлийски, игнорирай го 😀


Коментирайте