Тайната на Коко
„Тайната на Коко“

Осъзнаваме, че вече сме почти в средата на ноември, но въпреки това се изненадахме, че отново е дошло време да говорим за „Оскар“-и. Традиционно, в този период на годината Американската академия за киноизкуство и наука започва да публикува предварителни списъци на филмите, които ще се борят за награда в отделните категории на „Оскар“ 2018.

Първият такъв списък, на който ние обръщаме внимание, е с предложенията за „Най-добър анимационен филм“. Тази година 26 анимационни филма са подали заявка за разглеждане към Академията, но все още не всички са изпълнили необходимите критерии, които могат да им позволят да стигнат до номинация и в крайна сметка да спечелят.

Финалната бройка номинирани може да е от 2 до 5 – за да е максималният брой, трябва да има най-малкото 16 филма, които са покрили критериите на Академията. За първи път тази година, категорията за „Най-добър анимационен филм“ е отворена за гласуване от всички членове на Академията.

Ето списъка със заглавията, подали заявка:

The Big Bad Fox & Other Tales
Birdboy: The Forgotten Children
The Boss Baby
The Breadwinner
Captain Underpants The First Epic Movie
Cars 3
Cinderella the Cat
Coco
Despicable Me 3
The Emoji Movie
Ethel & Ernest
Ferdinand
The Girl without Hands
In This Corner of the World
The LEGO Batman Movie
The LEGO Ninjago Movie
Loving Vincent
Mary and the Witch’s Flower
Moomins and the Winter Wonderland
My Entire High School Sinking into the Sea
Napping Princess
A Silent Voice
Smurfs: The Lost Village
The Star
Sword Art Online: The Movie – Ordinal Scale
Window Horses The Poetic Persian Epiphany of Rosie Ming

От по-комерсиалните филми според нас с възможности за номинация са „Аз, проклетникът 3“, „Колите 3“, „Lego Филмът: Батман“, отчасти „Бебе Бос“ и разбира се, предстоящият „Тайната на Коко“, който според нас е фаворит за наградата. От по-некомерсиалните не сме гледали нищо и не можем да прогнозираме, но ако трябва все пак да заложим на нещо, това ще са „Mary and the Witch’s Flower“ на Studio Ponoc и рисуваният с маслени бои „Да обичаш Винсент“, който ни предстои да видим на Киномания.

Пълният списък с номинираните за „Оскар” във всички категории ще стане ясен на 23 януари 2018, а юбилейната 90-та церемония по връчването на наградите ще се състои на 4 март 2018 в Dolby Theatre в Hollywood & Highland Center, Холивуд.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *