Detroit

I am the hope and the dream of the slave and so naturally I rise…

Няма друга мярка за сравнение на новата творба с подписа на Катрин БигълоуDetroit”, освен нейните собствени предишни филми. Специфичният киноезик, умението да поднесе историите с почти документален поглед към случващото си, усета за избор на актьори, които да оживят със сила и увереност персонажи, оставили следа в миналото – всички тези качества оформят мозайка, чиято структура най-често се оказва златна.

И независимо от лятното разпространение на филма, чиято премиера отбеляза годишнина от събитията, случващи се в него, Annapurna pictures смятат да обърнат отново вниманието на публиката върху него, като предвиждат повторното му пускане на екран от 1 декември. Според Deadline това ще се случи в 10 града на територията на 20-25 киносалона, сред които задължително ще бъдат Ню Йорк, Лос Анджелис, Сан Франциско, Чикаго, Палм Спрингс, Мауи и Аспен. Въпреки надеждите на студиото за по-сериозен интерес към „Detroit”, боксофис резултатите в САЩ възлизат на 16,7 милиона долара. Повторното му пускане на екран в сезона на наградите цели не само да бъде обърнато специално внимание на членовете на киноакадемията, но и да се „разшуми” допълнително сред хората – и евентуално (може би) да се увеличат приходите…

Tози трейлър е направен специално за напомняне на силата и потенциала на „Detroit” – Катрин Бигълоу да не бъде изключвана от сметките за раздаването на златните воини в края на следващия февруари…

Драматичната история, решена като криминален трилър, пресъздава събития, свързани с конфликта, избухнал точно преди 50 години в Детройт – разрушителният сблъсък, който възпламенява натрупалото се напрежение между многобройното афроамериканско население и полицейските сили, в които доминира, с чувство на превъзходство, което й се полага по право… бялата раса.

Сред актьорите, на които Катрин Бигълоу е доверила историята, освен Джон Бойега, са още Антъни Маки, Уил Поултър, Джон Кразински, Крис Чалк, Нейтън Дейвис-младши, Кейтлин Дийвър, Остин Хибърт, Джоузеф Дейвид-Джоунс, Малкълм Дейвид Кели, Джейкъб Латимор, Джейсън Мичъл, Хана Мъри, Бен О’Тул, Джак Рейнър, Джеръми Стронг и др.

Повече подробности за филма може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *