Властелинът на пръстените

Преди няма и десетина дни бяхме изненадани от новината, че Amazon са във финални преговори с The Tolkein Estate и Warner Bros. за осъществяването на сериал по монументалния роман на Дж. Р. Р. Толкин „Властелинът на пръстените“. Съобщаваше се, че още няколко компании наддават за правата (в това число HBO и Netflix), но изглежда, че Amazon все пак са спечелили, защото вече имаме потвърждение.

Лично Amazon потвърдиха информацията, че са придобили глобалните телевизионни права за „Властелинът на пръстените“ с договор за няколко сезона. Съобщава се, че предстоящата история ще изследва сюжетни линии, предшестващи събитията в „Задругата на пръстена“ и е възможно да видим и spin-off сериал. Подробности, както можете да се досетите, не са известни.

Властелинът на пръстените“ („The Lord of the Rings“) ще се излъчва по Amazon Prime Original, а продукцията ще е дело на Amazon Studios, в партньорство с Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line Cinema, които са част от Warner Bros. Ето какво споделят двете големи страни в сделката.

Шарън Тал Игадо, директор на Scripted Series в Amazon Studios:

Властелинът на пръстените“ е културен феномен, който плени въображението на поколения фенове, чрез литературата и големия екран. За нас е чест да работим с Tolkien Estate and Trust, HarperCollins и New Line по този вълнуващ общ проект за телевизията и сме нетърпеливи да отведем феновете на „Властелинът на пръстените“ на ново, завладяващо приключение в Средната земя.

Мат Галсор, представител на Tolkien Estate and Trust и HarperCollins:

Щастливи сме, че Amazon, с дългогодишното си посвещаване на литературата, е домът на първия мултисезонен телевизионен сериал по „Властелинът на пръстените“. Шарън и екипът в Amazon Studios имат невероятни идеи да покажат на екран  неизследвани досега истории, базирани на оригинални текстове на Дж. Р. Р. Толкин.

Първоначално, когато чухме „сюжетни линии, предшестващи събитията в „Задругата на пръстена“, си помислихме, че ще видим част от „Силмарилион“ претворен на екран, но сега по-скоро очакваме да станем свидетели на създадени специално за сериала истории (сигурни сме, че някои фенове вече получават удар), като за извинение ще ни пробутат „оправданието“, че те са базирани на някоя от милионите хвърчащи бележки на Толкин. Ама няма да се напрягаме още отсега, ще почакаме и ще видим как ще се развият нещата.

Предстоят десетки новини, свързани с този проект, така че ослушвайте се за ъпдейти.

Властелинът на пръстените

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

11 Comments

    1. Ще станат много сравнения с „Игра на тронове“

  1. това може да е един от най-вълнуващите телевизионни проекти, но може и да е тотално фиаско. 🙁

    може да краднат някои неща и от играта LOTR ONLINE. там имаше бая сюжетни нишки, свързани с бързоход и скиталците. честно казано бих гледал цял сезон само за живота около брее.

  2. Властелина на пръстените не може да бъде сравнен с нито един друг филм! В таяистория има всичко, във филма има всичко, за което се сетите в живота! Добро, зло, любов, омраза, приятелство, предателство, изпитания.. има всичко от реалния живот, а някой не го гледат с предтекста, че е фантастика. Не го сравнявайте с тронове, мронове и тем подобни! Властелина е на върха, изкачен на пиедестал!!!

    1. Мхм… чистота и сълза. Реалният живот. Пълно с герои които не серат и не се съешават…. всички живеят от фотосинтеза, само полуръстовете тъпчат… Буахахахахаха… 🙂

  3. Пак ли властелина на пръснатите… тази помия и междузвездни вОйни нямат край…

    1. Помия е майкати.боклук нещастен.

  4. Много глупава идея. Още първият път когато излезе новината за това се надявах че всичко ще се разпадне. Няма да изкара много според мен. Един сезон и край.

  5. Силмарилионът: ДА с две ръце!
    Измислен Spin off като половината Хобит: не, мерси!