The Greatest Showman

Признаваме без никакви усилия, че страстта ни към изкуството на киното е безкрайна и се разпростира към всички жанрове и стилове, без да я възпират каквито и да било предразсъдъци. Но и друг път сме обръщали внимание на факта, че част от екипа ни изпитва особени чувства към мюзикъла – тази специфична сплав от няколко изкуства, която… просто кара душата ти да пее!

Още в момента, когато узнахме, че Хю Джакман приключва с пътя на Върколака (епично и достойно!) и се захваща с една романтична история от XIX век, дебнем за новини около „The Greatest Showman”. Причината е не само привързаността ни към епохални „платна”, пресъздаващи екстравагантната, пищна красота на отминали времена, а и обещанието, че любимият ни мистър Джакман ще пее отново.

Предлагаме на вашето внимание пълен трейлър на филма, като е съвсем излишно да добавяме, че едва сдържаме нетърпението си…

Най-после нещо предизвикателно и вдъхновяващо, в духа на „Мулен Руж” и творческите решения, присъщи на Баз Лурман… Няма начин сънародникът му Майкъл Грейси да не се е повлиял от именития си колега – особено в стиловото решение на някои от кадрите си личи стремежа да се постигне блясък и размах на визията, ала в по-класически стил, без специфичния еклектичен постмодернизъм на Лурман. Грейси е майстор на реклами и спец-ефекти, и ще му завиждаме до края на света за шанса дебютният му филм като режисьор да бъде именно „The Greatest Showman”.

Убедени сме в успеха (умерен, защото днешните поколения не си падат по мюзикъли) на филма най-вече благодарение на актьорския екип, но и самата история е завладяваща и се изкушаваме да си помечтаем, че ще има хора, които да се трогнат от съдбата на Финиъс Тейлър Барнъм – прочут американски актьор, вероятно първия „шоубизнес милионер” от 19 век, основал известния цирк, който впоследствие става „Ринглинг Брадърс, Барнъм & Бейли”. Сценарият на „The Greatest Showman” е дело на Джени Бикс („The Big C”). През 2013 година Бил Кондън („Dreamgirls”) е помолен да пренапише историята – това са двете имена, които фигурират финално в авторския екип на филма. Оригиналните песни на мюзикъла са написани от Бони МакКий, Джейк Шиър, Брайън Лапин, Джъстин Пол и Бенц Пасек (последните двама са „отговорни” за песните и в „La La Land”). Все още официалният синопсис на дълго подготвяния любим проект на Хю Джакман е скромен, но затова пък кадрите са зашеметяващи…

Вдъхновен от Имагинариума на Финиъс Тейлър Барнъм, „The Greatest Showman” е оригинален мюзикъл, посветен на раждането на шоубизнеса и разказва историята на един човек с идеи, който тръгва буквално от нищото и създава спектакъл, който се превръща в световна сензация.

„No one ever made a difference by being like everyone else!” Това е абсолютна истина. И точно защото Хю Джакман не е като всички останали, той поема главната роля, на прочутия мистър Барнъм, като в ролята на обичната му съпруга е Мишел Уилямс, а останалите герои са разпределени между Зак Ефрон, Зендая, Ребека Фъргюсън, Пол Спаркс, Яхия Абдул-Матийн и др. Предлагаме ви да видите и един постер, озарен от усмивката на Джакман (не остарява – и това си е!).

The Greatest Showman

The Greatest Showman” тръгва на екран в Щатите на 20 декември и като нищо може да се окаже във фокуса на вниманието на академичните дядковци… Премиерата на фееричното визуално и музикално шоу в България е на 29 декември 2017 – вече време не остана!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *