Poster Short Film Fest 2

За онези от вас, които са се разсеяли, не са разбрали или са пропуснали да се информират, напомняме – остава точно един месец до финалния срок, в който София Филм Фест и колегите-киномани от Jameson ще очакват български късометражни филми. Както всяка година, и през 2018 ще се проведе поредното издание на късометражния конкурс на София Филм Фест – Jameson Short Film Award.

От всички подадени кандидатури специална селекционна комисия ще избере 12 творби, които ще бъдат показани на мeждународното жури през март. И както те ще отсъдят кой е най-достоен за голямата награда „София – Град на киното”, така и ще връчат приза на Jameson на най-добрия късометражен филм.

Но всичко това ще се случи през март, а подробностите, свързани с кандидатстването за късометражния конкурс, може да откриете в официалното прессъобщение:

15-ото издание на

Jameson Short Film Award

Безкрайни перспективи

с Наградата ДЖЕЙМИСЪН

за български късометражен филм

Авторите на късометражно кино разполагат с 40 дни до крайния срок за подаване на заявки за участие в традиционния конкурс Jameson Short Film Award. Международният филмов фестивал София Филм Фест и Jameson Irish Whiskey очакват филмите, които отговарят на условията за участие, да кандидатстват за приза от € 6 000 най-късно до 21 декември 2017 г.

През месец януари 2018 ще бъдат обявени 12-те претенденти за наградата, а международното жури на 22-ия София Филм Фест ще избере победителя.

Всички филми с над 50% българско финансиране и времетраене до 30 минути, заснети след 1 януари 2017 година и отговарящи на регламента на конкурса, могат да се включат в състезанието. Формуляр за кандидатстване се попълва на английски език след регистрация в сайта на София Филм Фест – можете да го направите ТУК. Филмите се подават ОНЛАЙН. За повече информация може да се запознаете подробно с условията за кандидатстване.

Крайният срок за участие в предстоящото издание е 21 декември 2017 година.

Създадена преди 18 години, наградата JAMESON продължава да бъде сериозна мотивация за младите българските режисьори. Съвместна инициатива на Jameson Irish Whiskey и Европейската асоциация на филмовите фестивали, Jameson Short Film Award първоначално се връчва на 18 фестивала в различни точки по света, а у нас се появява за първи път през 2003 година. В последните няколко години призът Jameson се връчва само в България и Ирландия.

Награда Jameson – победители 2003-2017

2017    ДРЕХИ, режисьор Веселин Бойдев
2016    НА ЧЕРВЕНО, режисьор Тома Вашаров
2015    ГИНКА, режисьор Антония Милчева
2014    КАЗАБЛАНКА, режисьор Кольо Карамфилов
2012    СУТРИН, режисьор Неда Морфова
2011    ВЛАКОВЕ, режисьор Павел Веснаков
2010    ПРИКАЗКИ, режисьор Николай Василев
2009    3 СЕСТРИ И АНДРЕЙ, режисьори Андрей Паунов, Борис Десподов
2008    СЕМЕЙНА ТЕРАПИЯ, режисьор Петър Вълчанов
2007    МИНУТИТЕ СЛЕД ТОВА, режисьор Николай Тодоров
2006    ЧЕРНО НА БЯЛО, режисьор Андрей Цветков
2005    ПРЕДИ ЖИВОТА, СЛЕД СМЪРТТА, режисьор Драго Шолев
2004    ЖИВОТ СЪС СОФИЯ, режисьор Светла Цоцоркова
2003    YELLOW, режисьор Иван Русев

Jameson е ирландско уиски, което е тройно дестилирано, отлежава и се бутилира по един и същи начин от 1780 г. – гаранция за качество и автентичност. Най-важна е рецептата на Jameson, която датира от 220 години. Jameson е марка с история и е част от наследството на Ирландия. Но също така се чувства достатъчно добре в съвременна Ирландия и е свидетел на успехите на звезди като U2, The Corrs, Riverdance.

Irish Distillers и Pernod Ricard насърчават отговорното отношение към консумацията на алкохол и не одобряват прекомерната му употреба. Pernod Ricard e член на социални организации, подкрепящи умерената консумация.

Poster Short Film Fest 2

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *