Шон Леви не ни е от любимите режисьори. И може ли да ни вини човек, имайки предвид резюмето му, в което влизат поредицата „Нощ в музея”, „Жива стомана” и „Стажът”. Леви обаче натрупа точки с продуцирането на един от най-качествените сериали през последните години, а именно „Stranger Things” (очаквайте скоро епизода ни, посветен на втори сезон), така че си позволяваме да се заинтригуваме от предстоящите му проекти.

Писали сме вече за идеята с Джеймс Понсолд да адаптират „Inconstant Moon” на Лари Нивън, историята в който щеше да разкаже за двойка, която е на ръба на раздялата, докато около тях светът бавно си отива. Леви явно се е вдъхновил от луната в заглавието, защото вчера научихме, че има сериозни шансове действието в следващия му филм да се развива именно там.

Става въпрос за coming-of-age историята „Crater”, която ще се доближава до класиката „Stand By Me”, само че на Луната. След смъртта на баща му, младо момче израства на минна колония на Луната, където поема на експедиция да разкрие тайните на мистериозен кратер заедно с четиримата си най-добри приятели, преди да бъде преместен завинаги на друга планета.

Редно е да отбележим, че сценарият се озова на пето място в черния списък на 2015 г., което донякъде ни обнадеждава. Въпреки че нямаме доверие на Шон Леви, любопитната комбинация от фантастика и юношеско съзряване може и да проработи. Междувременно се подсетихме и за новата книга на Анди Уеър „Artemis” , чиято екранизация очакваме.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *