Пади Консидайн

На Пади Консидайн му бяха нужни няколко години, за да се ангажира отново с режисьорски проект, след като „Tyrannosaur” беше отличен с БАФТА, но доста подценен от публиката и разпространителите. Филмът, който беше показан за първи път преди месец и половина на Британския филмов фестивал, се нарича „Journeyman” и се очаква разпространението му да стартира от родната Британия в началото на следващата година.

Този път Консидайн е сценарист и режисьор, а освен това и е поел главната роля в разказа за един боксьор, който получава сериозна контузия и от промените, които произтичат в мозъка му, страдат всички – той самият, близките и семейството му.

Изглежда трогателно и изключително достоверно – до степен, че просто не можем да повярваме как филмът не е направен по спомените иили биографията на някой реален боец на ринга. Историята е оригинална, дело на самия актьор и това за пореден път доказва добрата ни интуиция – когато много харесваме някого, обикновено има основателна причина за това. Ето какво гласи официалният синопсис:

Journeyman” е силна и красива история за загубата и победата в края на пътя. Той е за нашата същност и за необходимостта, която понякога се появява в живота, да открием дълбоко в душата си кои сме ние всъщност… Мати Бъртън е световен шампион в полутежка категория. Той е вече към края на кариерата си и е наясно, че трябва да спечели известно количество пари и да се оттегли от играта. Целта му е да осигури живота на семейството си – съпругата си Ема и бъдещето на дъщеричката му Миа. Той излиза да се бие срещу непредсказуемия Насар Али, който е решен да вземе титлата на Мати и си мисли, че това ще бъде лесна задача. След титанична битка, Мати се прибира при жена си, но след известно време припада в безсъзнание на пода в стаята у дома – закъсняла реакция на един буквално унищожителен удар. Истинската битка започва, когато Мати се събужда от кома и паметта тотално му изневерява. Той е изгубил себе си, предишната личност я няма и трябва да се опита да събира парче по парче живота си, докато светът около него сякаш се разпада…

Пади Консидайн е събрал около себе си сериозни и страхотни актьори – Джоди Уитакър („One Day”), Фараз Айюб („Honor”), Тони Питс („War Horse”), Пол Поплиуел („’71”). Премиерата на „Journeyman” предстои във Великобритания на 16 февруари 2018 година, като дата за разпространението му в САЩ все още не е известна.

Journeyman

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *