Райън Джонсън ще работи по нова „Star Wars“ трилогия

от на 2017-11-10
 
Райън Джонсън се усмихва на предстоящите творчески (и финансови) перспективи

Райън Джонсън се усмихва на предстоящите творчески (и финансови) перспективи

По-малко от десетина дни след като президентът на Lucasfilm Катлийн Кенеди сподели в интервю, че в момента всички усилено работят по внимателното планиране на развитието на вселената на „Star Wars“ през следващите десет години, получаваме и първата конкретна информация и трябва да кажем, че новината е чудена.

Официалният сайт на сагата StarWars.com съобщи, че сценаристът и режисьор на предстоящия само след месец „Междузвездни войни: Последните джедаиРайън Джонсън ще създаде изцяло нова филмова трилогия. Тя ще бъде отделна от епизодите за семейство Скайуокър и ще ни запознае с герои от ъгълче на галактиката, което не е било изследвано в „Star Wars“ историите до момента. Очаквано, Джонсън лично ще напише и режисира първия филм (има вероятност това да се случи и със следващите два, но все още не е потвърдено), а продуцент ще бъде Рам Бергман.

Ето задължителната размяна на любезности, която се случва при обявяването на всеки подобен проект.

Райън Джонсън и Рам Бергман:

Беше невероятно да си партнираме с Lucasfilm и Disney по „Последните джедаи“. „Star Wars“ е най-добрата съвременна митология и се чувстваме щастливи, че допринесохме за развитието ѝ. Нямаме търпение да продължим с новата серия от филми.

Катлийн Кенеди:

На всички ужасно ни хареса да работим с Райън по „Последните джедаи“. Той беше творческата движеща сила и да виждам как създава „Последните джедаи“ от началото до края беше едно от големите удоволствия в кариерата ми. Райън ще направи невероятни неща с празното платно на тази нова трилогия.

Нашият пък дежурен коментар в случая е, че сме адски доволни. Първо, обожаваме Райън Джонсън и адски се радваме, че Lucasfilm и Disney са го харесали и са му гласували подобно доверие – това означава, че са доволни и от „Междузвездни войни: Последните джедаи”, което ни дава допълнителна надежда за качествата му. И второ, най-накрая ще видим голям филм от „Star Wars“ вселената, който да няма никаква по-сериозна връзка с историите за и около Скайуокър.

И за финал, още нещо любопитно, свързано с развитието на вселената на „Star Wars“. Variety съобщават, че отдавна подготвяният игрален „Star Wars“ сериал може би най-накрая ще стане факт. Президентът на Walt Disney Company Боб Айгър обяви, че той ще се излъчва по наскоро анонсираната, но все още нестартирала стрийминг услуга на Disney (и така ще помогне за популяризирането ѝ).

Тепърва ще очакваме новини и около двата проекта. Припомняме, че „Междузвездни войни: Последните джедаи” на Райън Джонсън ще е в киносалоните на 15 декември.

Нещо, което никога нямам да видим в "Star Wars" филм

Нещо, което вероятно никога нямам да видим в „Star Wars“ филм

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2017-11-10 at 12:55

  Аз не съм изненадан

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-11-10 at 13:54

  Ако осмият епизод е як, може и да се ентусиазирам за горния проект :)

  Отговор

 • 2017-11-10 at 15:19

  Днес ме занимава философският въпрос, дали Чубака си обезкосмява топките…

  Отговор

  • Riddick
   2017-11-10 at 16:16

   щяха да се „набиват“ на очи, щото той бельо не носи.
   Освен ако не е почнал сега, или пък като тинейджър в Соло-вия филм


  • UZUMAKI
   2017-11-10 at 19:25

   Дафак, гайс ?


 • Hungry sith
  2017-11-10 at 17:08

  Кат се сетя, колко неизследвани ъгълченца може да има из тая галактика… се зачудвам, дали на Чубаковица и трябват обезкосмени…:))

  Отговор

Коментирайте