Нов трейлър на „Гънка във времето” на Ейва Дюверней с Крис Пайн

от на 2017-11-20
 

wrinkle

Премиерата на новия трейлър на „Гънка във времето” („A Wrinkle in Time”) беше преди часове по време на Американските музикални награди – Disney демонстрират размах и вяра във въображението на Ейва Дюверней („Selma”, „13th”, „Central Park Five”), на която е поверена адаптацията на класическата фантастична творба на Маделин Ленгъл.

Както добре знаем, особено от тенденцията на последните години, всички филмови компании предпочитат да „захванат” някоя поредица (дали ще е литературна или само тематична – няма голямо значение) и да работят по пресъздаването й за голям екран, за да бъде задържано зрителското внимание колкото е възможно по-дълго. В случая във фокуса попада поредицата на Ленгъл „Time Quartet”, в която са включени „Гънка във времето”, „A Wind in the Door”, „Many Waters” и „A Swiftly Tilting Planet”.

Предлагаме ви да видите как започва пътешествието на главните герои – симпатични тийнейджъри, на които е възложена сериозна мисия.

Странни са световете, в които се озовават главните герои на тази история – Мег, Чарлс и Калвин се срещат с фантастични същества в паралелни пространства, които им вдъхват надежда, че бащата на Мег и Чарлс, изчезнал без следа, е жив и в плен на зли сили. Съвсем в духа на традиционните приключенски сюжети, трите деца поемат на мисия да спасят учения, попаднал в капан, а също и света, над който е надвиснала сериозна опасност…

Сценарият на филма е написан от авторката на „Замръзналото кралство” – Дженифър Лий. Главните роли на тримата млади войни на справедливостта са поверени на Сторм Рийд, Дерик МакКейб и Леви Милър, а таткото-учен е Крис Пайн. Опра Уинфри, Рийз Уидърспуун и Минди Кейлинг са съответно в ролите на Mrs. Which, Mrs. Whatsit and Mrs. Who, трите извънземни същества, които помагат на Мег да открие своя изчезнал баща.

Подсещаме какво гласи официалният синопсис на книгата на Ленгъл:

Бе тъмна нощ и навън вилнееше буря… Мег Мъри, малкият й брат Чарлс Уолъс и майка им слизат в кухнята за среднощна закуска, когато на прага им се появява странница. „Обожавам бурните нощи”, обяснява чудатата старица. „Просто един порив на вятъра ме пое и отвя от пътя. Ще поседна, колкото да си нахлузя отново ботушите, и потеглям. Между другото, мила, наистина съществува нещо, наречено тесеракт….

Бащата на Мег е изчезнал мистериозно по време на експерименти с пътуване във времето през петото измерение. Сега Мег, Чарлс Уолъс и приятелят им Калвин предприемат опасно пътешествие, за да го намерят. За целта обаче, децата трябва да преминат отвъд Тъмата, която се простира из космоса и поглъща планета след планета. Ще успеят ли да надхитрят силите на злото, с които ще се сблъскат по време на необикновената си мисия?…

a-wrinkle-in-time-poster

Да пътуваш милиарди светлинни години и в различни измерения винаги представлява предизвикателство – и за въображението, и за бюджетните рамки, в които трябва да се вмести един киноразказ. От това, което виждаме, фантазията на екипа зад Дюверней се разгръща сериозно (особено по отношение на костюми/външен вид на небесните създания), като дава възможност на визията да запази своя приказен елемент, особено подходящ за младежка възрастова група зрители. Като се има предвид, че историята е предимно поучителна и изпълнена с прикючения, лесно може да предположим, че ще й се зарадват най-вече младите киномани, а също и всички зрители, които изпитват носталгия и пристрастие към интригуващи, приказни сюжети, пресъздадени с размах на екрана.

В „Гънка във времето” („A Wrinkle In Time”) участват още Гугу Мбата-Роу като мисис Мъри, Зак Галифианакис като Щастливият медиум, Анрде Холанд като директор Дженкинс, а също Белами Йънг, Роуън Бланчард, Майкъл Пеня и Уил МакКормак.

Премиерата на филма се очаква на 9 март 2018 година.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте