Марк Стронг е злодей в подготвяния „Shazam!” със Закъри Леви

от на 2017-11-03
 
Марк Стронг

Марк Стронг

Докато все още се говори за „Тор: Рагнарок” и очакваме с нетърпение „Лигата на справедливостта” – именно това е най-подходящото време за подаване на нови информации с адрес комиксови екранизации. Само преди няколко дни научихме, че за главната роля в „Shazam!”, филма за „най-силния смъртен на земята”, е избран Закъри Леви и вече е време да се осведомим за първия злодей, с който ще се сблъска той. Знаем как момчето Били Батсън само си промърморва мощния акроним и изведнъж се превръща в нечуван и невиждан герой – е, има един доктор, който успява да се досети, че именно младия водещ в детско радиопредаване е майсторът на тези трансформации.

Този доктор се нарича Тадеуш Сивана и е супер-старомоден злодей – не че ще го направят такъв в предстоящия филм, просто е бил създаден в комиксовия свят доста отдавна. За първи път се изправя срещу Shazam (тогава познат като Captain Marvel, който пък въобще няма връзка с едноименния герой на Marvel) през 1940 година. Той е зъл гений и се превръща в заплаха за живота на Били Батсън в ранните истории за Shazam/Captain Marvel. Доктор Сивана си е класически образ на луд учен и дори „outfit”-а му е съвсем в този стил –плешив, големи кръгли очила, бяла престилка – общо взето в киното всички злодеи-ненормалници с научен бекграунд в последните 70-80 години изглеждат точно така. В най-ранната си версия Сивана е напуснал планетата ни, защото се почувствал отритнат от обществото – и се завръща вече злодей, който има амбицията да завладее Земята. В по-новите версии той е уважаван учен, който се обръща към магията след като науката го разочарова, и безусловно е въвлечен в света на злото. Странното е, че до момента в различните истории доктор Сивана е бил винаги просто Лошия, който прави Лоши неща и когото младият Били Батсън преследва, за да го „ступа” едно хубаво в момента, в който изпълни с мускули златно-червения си супергеройски костюм.

И сега внимание – сигурни сме, че това ще се промени! Защото за ролята на доктор Сивана в подготвяния филм на Дейвид Ф. Сандберг („Lights Out”, „Annabelle: Creation”) е поканен не кой да е, а един от любимите ни британски актьори Марк Стронг (филмите за Кингсмен, „Дама, поп, асо, шпионин”), а тази новина идва от The Hollywood Reporter. Нали се досещате, че няма никакъв смисъл да се включва актьор с подобна класа в комиксов филм, ако ще се превръща в карикатурен образ без по-особено и най-малкото – по предизвикателно съдържание? (тук ще се направим, че сме забравили за появата на Стронг в „Green Lantern”, пък и там злодействането му нямаше как да се реализира – заради трагичния боксофис на първия филм изоставиха идеята за продължение/я)

Отново ще напомним, че най-известният антагонист в историите за Shazam е Black Adam, който ще оживее благодарение на Дуейн Джонсън-Скалата. Вече знаете, че по филм за него се работи и няма да се учудим, ако Shazam и Black Adam си разиграят по един цялостен филмов ход, всеки със самостоятелен филм, преди да се срещнат в една киноистория, след някоя и друга година – логично е Warner Bros. да „изстискат” до край потенциала от героите и злодейте си.

Снимките на „Shazam!” ще трябва да започнат в началото на следващата година и макар да няма все още официална премиерна дата, филмът вероятно ще бъде в готовност някога през 2019 – няма време за губене, феновете (и на Марк Стронг) са нетърпеливи!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Gogoto
  2017-11-03 at 18:32

  Супер новина, проблемите на Фенера въобще не бяха в прекрасния Синестро, който Марк изигра.

  Отговор

 • UZUMAKI
  2017-11-04 at 14:48

  Бербо! Бербо! Бербо!

  Отговор

 • Станимир Ставрев
  2017-11-04 at 20:39

  Марк Стронг беше супер Синестро. Все едно беше излезнал от хартията. Жалко, че няма да участва в новите филми

  Отговор

Коментирайте