Amazing Stories

Преди известно време стана ясно, че Apple са решили да не остават по-назад от всички останали и също да се намесят в бизнеса с производство на собствено съдържание от филми и сериали. И по информация на The Wall Street Journal един от първите проекти, които ще продуцират, е новата версия на фантастичната антология на Стивън Спилбърг „Amazing Stories”, като това е част от по-голяма сделка с NBCUniversal.

Ето какво споделя президентът на NBC Entertainment Дженифър Салке:

Прекрасно е да се съберем отново с колегите Зак [Ван Амбърг] и Джейми [Ерлихт] покрай техните нови длъжности в Apple. Харесва ни да сме в авангарда на инвестицията на Apple в оригинална програма и не мога да се сетя за по-добър проект от обичания франчайз „Amazing Stories” на Спилбърг, с гения на Брайън Фулър начело, и по-вълнуващо креативно партньорство.

Точно така, добрата новина е, че Брайън Фулър („Ханибал”, „Американски богове”, „Star Trek: Discovery”), когото много харесваме и който подготвяше завръщането на „Amazing Stories” преди няколко години, остава начело на проекта. Не е ясно обаче дали с него остават и първоначално обявените сценаристи, сред които бяха Патън Осуолт, Кумал Нанджиани, Емили Гордън и Джейн Голдман, или ще се търсят нови.

Очаква се „Amazing Stories” да бъде с продължителност 10 епизода (да се надяваме, че ще са успешни и ще видим и втори сезон), като се говори, че  всеки един ще бъде с бюджет около 5 млн. долара.

Въпреки че като първи обявен проект за Apple, те ще се напънат да го осъществят и въпреки че напоследък жанровите антологии изживяват ренесанс („Black Mirror” и „Philip K. Dick’s Electric Dreams“ например), ние ще запазим лека доза скептицизъм, защото ни омръзна да се кефим на обявяването на готини проекти, като „Зоната на здрача” и „Разкази от криптата”, а те да не стигат до никъде. Стискаме обаче палци като луди, защото обожаваме оригиналните „Amazing Stories” и ще се радваме да ги видим отново на екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *