Mudbound

С изненада открихме, че досега не сме представяли „Mudbound“, който пожъна сериозен успех на фестивала в Сънданс, където бе закупен за разпространение от Netflix (в конкуренцията на A24 и Annapurna) за впечатляващите 12,5 милиона долара. Успехът на филма на режисьорката Дий Рийз („Pariah“, „Bessie”) се повтори и на фестивалите в Торонто, Лондон и Ню Йорк, присъства в доста списъци с най-добрите заглавия за годината до момента и се спряга за един от основните фаворити в предстоящата надпревара за големите награди.

Mudbound“ е екранизация по едноименния роман на Хилари Джордан, чието действие се развива в Мисисипи през 40-те години на ХХ в. и разказва за две семейства – едното чернокожо, другото бяло – които живеят в една ферма. Историята е разказана от множество гледни точки, които се преплитат непрекъснато, рисувайки портрет на изпълнения с расизъм и бедност американски юг по време на и след края на Втората световна война. Вижте рекламите до момента.

Вчера Netflix представиха нов трейлър на „Mudbound“, покрай който наваксваме пропуска си и който доста добре илюстрира част от качествата на филма, за които се говори в отзивите.

https://www.youtube.com/watch?v=xucHiOAa8Rs

Темите, които разглежда филмът, винаги са били благодатни и са се подкрепяли в Холивуд (особено през последните години) и предвид факта, че от трейлъра определено личи, че става дума най-малкото за адекватен филм на всяко едно ниво, не се учудваме, че се говори за големи награди. Няма как обаче да не си помислим, че и друг път сме ставали свидетели на подобни отлични отзиви и приказки за „Оскар“-и, а после нищо (case in point „The Birth of a Nation“). Ще видим как ще се развият нещата, а иначе с удоволствие бихме гледали филма.

Mudbound

Режисьор на „Mudbound“ е Дий Рийз („Pariah“, „Bessie”), която е и съсценарист наравно с Върджил Уилямс, по романа на Хилари Джордан. В ролите са Кери Мълиган, Гарет Хедлънд, Джейсън Кларк, Джейсън Мичъл, Мери Дж. Блайдж, Джонатан Банкс, Роб Морган, Келвин Харисън дж., Клаудио Ланиадо и др.

Филмът ще може да бъде гледан от 17 ноември по Netflix и в избрани киносалони.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *