Untitled 222

Вече дотолкова сме свикнали Netflix да ни предлагат изключително любопитни оригинални проекти, до степен, че аха-аха и да махнем с ръка, безразлични пред появата на поредния трейлър на поредния им сериал. Слава богу, до този момент все още не се е стигнало, а и кой остава безразличен пред качествен филм или сериал? Не и ние. Също така, в случая на „Dark”, стрийминг гигантът залага на различен национален вкус и просто няма как да пропуснем.

Немскоезичният „Dark” е дело на Янте Фрисе и Баран Бо Одар („Sleepless”, „Who am I?”), действието се развива в наши дни в Германия и разказва за мистериозното изчезване на две деца, което вади на бял свят двойствения живот и разбитите взаимоотношения в четири семейства. А въпросителните около изчезването на децата са не къде, не как, не кой, а кога…

Също като предишния трейлър на „Dark”, новият не дава кой знае колко информация, а залага на мистерията, което за нас е повече от добре дошло. Вижте.

Ако видяното по някакъв начин извиква във вас асоциации със „Stranger Things”, както се случи с нас предишния път, не се притеснявайте, не сте сами. Всички това си мислят и създателите на „Dark” имат коментар по въпроса:

Наистина е вълнуващо, защото ако всички хора, които са гледали  „Stranger Things”, само си помислят да гледат „Dark”, за нас това е прекрасна възможност. Затова, продължавайте да ги сравнявате.

Разбира се, освен „Stranger Things” в кадрите по-горе се забелязват още доста жанрови вдъхновения и прилики и с други произведения, но това никога не било проблем, ако има поне някакъв свеж подход към историята, а в случая ние смятаме, че ще има. Но дори и да няма, пак имаме шанс за нещо интересно, тъй като най-малкото ще имаме европейска атмосфера и ритъм, което никак не е малко, особено за подобен сериал.

Премиерата на „Dark” е на 1 декември.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *