The Commuter

След като си взе мъничка почивка от „екшън-тупалките” с „Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House” (който получава доста лоши отзиви, за съжаление) Лиъм Нийсън се завръща към типа калъпна роля, в която свикнахме да го виждаме през последните години, при това под режисурата на честичкия си партньор Жауме Колет-Сера, с когото е правил „Без име”, „Директен полет” и „Среднощно преследване”.

Най-новият общ проект на Нийсън и родения в Барселона режисьор се нарича „The Commuter” и разказва за Майкъл – обикновен продавач на застраховки, който докато е на път по всекидневния си маршрут с влака към дома си, е заговорен от мистериозна непозната жена на име Джоана, която го принуждава да открие самоличността на един от пътниците във влака, преди той да е достигнал последната си спирка. Притиснат от времето и опитвайки да разреши пъзела, Майкъл осъзнава, че е част от опасна криминална конспирация, в която залогът е живот или смърт както за него, така и за останалите пътници…

Партньори на Нийсън в останалите роли са Вера Фармига, Патрик Уилсън, Джонатан Бенкс и Сам Нийл. Вижте две реклами – първата е класически тийзър, а втората е малко по-подробна..

Какво да кажем? „Директен полет”, само че във влак, а не в самолет. Мразим подобни сравнения – те могат да бъдат ужасно неточни в точността си, но в случая ни се струва, че е уместно по ред причини. Но както и да е, претенциите на „The Commuter” са ясни и не бихме могли да искаме нищо повече от това, което е – екшън „B-moviе” мистерийкa с Лиъм Нийсън и още няколко отлични актьора, с “preposterous” каскади и няколко ефективни режисьорски хрумки.

Сигурни сме, че това ще е поредният успех за Нийсън и нищо чудно, че преди броени дни заяви, че няма да спре да прави подобни филми докато, цитираме, „не го заровят в земята”. Да е жив и здрав човекът.

The Commuter

Режисьор на „The Commuter” е Жауме Колет-Сера („Без име”, „Директен полет”, „Среднощно преследване”, „Oпасни води”), по сценарий на дебютантите Байрън Уилинджър и Филип де Бласи. В ролите са Лиъм Нийсън, Вера Фармига, Патрик Уилсън, Джонатан Бенкс, Сам Нийл, Елизабет МакГавърн и др.

Премиерата е 12 януари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *